Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Luleå Hockey 21/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Luleå Hockey 21/11

Färjestad BK status

Efter 0 poäng på sex matcher kunde Färjestad BK äntligen plocka 2 poäng hemma mot Rögle igår. Men det var inte enkelt. I första perioden kunde Rögle ta ledningen efter 06:52, därefter replikerade FBK både en och två gånger i första. Andra perioden var mållös. Tidigt i tredje kunde FBK utöka sin ledning till 3-1. Men istället för att knyta ihop säcken släppte man in Rögle i matchen igen. Med tre minuter kvar kunde gästerna både reducera och kvittera. Övertidsperioden var mållös och matchen gick till straffar där Daniel Viksten kunde avgöra matchen.

Gött att bryta förlustsviten men samtidigt svagt att tappa 3-1, oavsett hur skitiga målen var. Men nog måste självförtroendet blivit lite bättre, Rögle BK är trots alltid i ruggigt bra form. Men FBK har mycket att jobba på. På pappret har man ett av SHL:s absolut bästa, om inte bästa lag. Samtidigt ligger man på en 10:e plats med 24 poäng, delade med Malmö Redhawks och Brynäs IF. Endast 7 poäng före Timrå IK på en 13:e plats.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Luleå Hockey status

Luleå Hockey har också presterat under förväntan den här säsongen. För nuvarande ligger Luleå på en 7:e plats med 30 poäng. Men det är otroligt jämnt i SHL. Leksand ligger 4:a på 34 poäng, och baktill har man Linköping HC på en 9:e plats med 26 poäng. Samtidigt har Luleå minst spelade matcher av alla lagen i SHL, viss buffer finns det, men det kommer onekligen vara stentufft kring sjundeplatsen.

Igår vann Luleå Hockey sin bortamatch mot Örebro HK med 2-3 efter en stabil insats. Dessförinnan åkte man på en snöplig förlust borta mot Linköping HC. Matchen mot LHC var första efter uppehållet och nog såg bortalaget ringrostigt ut. I andra perioden kom båda lagen igång, då matchens alla mål gjorde, 3-2. I tredje perioden spelade Luleå Hockey ruggigt bra. LHC hade knappt någonting, samtidigt kunde Luleå inte få ordning på avsluten. Trots en dominant period fick man bara 8 skott på mål. En match Luleå borde ha kunnat kryssat, eller till och med vunnit. Överlag får vi säga att Luleå börjat hitta sitt spel efter en dålig inledning på säsongen.

 

Kort analys och SHL speltips Färjestad BK – Luleå Hockey 21/11

Färjestad BK är knappa favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Färjestad BK i 2.38 i odds, Luleå Hockey i 2.60 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Två lag som inte riktigt hittat sitt spel den här säsongen. Luleå Hockey har definitivt sett bättre ut de senaste veckorna men har en del jobb kvar att göra. Färjestad BK känns det lite för tidigt att säga något, fram till matchen igår var det krisstämpel på hela laget, samt att deras general manager fick sparken tidigare i veckan. Kapaciteten och den dåliga formen gör det här till en svårbedömd match, det kan gå åt vilket håll som helst. Vad vi tror, och bettar på, är att det blir lite mål i matchen.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Färjestad BK – Luleå Hockey 21/11, vi spelar på att Färjestad BK gör under 2.5 Mål (ordinarie tid). Går att spela till oddset 1.98 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ SHL-MATCHEN HOS BETSSON