Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Leksands IF 11/12

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – Leksands IF 11/12

SHL Live Stream och Matchinfo: Färjestad BK – Leksands IF 11/12

 

 

Matchen mellan Färjestad BK – Leksands IF 11/12 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Färjestad BK status

Senaste gången vi skrev om Färjestad BK hade de fyra raka matcher utan förlust. Efter det åkte man på två nitar, mot Leksands IF och Skellefteå AIK. Sedan studsade FBK tillbaka genom att krossa IK Oskarshamn med 5-0 och i går kväll vann man hemma mot Brynäs IF med 2-1. Tabellsituationen är mer eller mindre oförändrad. När det såg som sämst ut för FBK låg de på en 10:e plats. Trots att det gått bättre sedan SHL-uppehållet ligger de fortfarande bara på en 9:e plats. Dock med sex-poäng marginal ner till Linköping HC. Samtidigt ligger man fem poäng efter Växjö Lakers, IKO och Örebro HK, samt sex poäng efter Leksands IF som ligger 5:a. Det är med andra ord tight i tabellen och FBK har inte råd att tappa så mycket mer poäng om man vill etablera sig på övre halvan av tabellen.

Som vanligt återkommer till Färjestads starka offensiv. Man har gjort 81 mål på 26 matcher, fjärde bäst i hela SHL. Ett snitt på 3,11 över hela säsongen och som man har behållit sedan SHL-uppehållet i November. Med undantag för den målsnåla matchen igår mot Brynäs IF har de ett snitt på 3.8 mål över sina senaste fem matcher.

Å andra sidan är man också med och krigar i toppen (botten) kring insläppta mål. Färjestad BK har bara +1 i målskillnad då de släppt in 80 mål på 26 matcher. Ett snitt på 3.07 mål per match.

 

Leksands IF status

Leksand är hårt skadedrabbat, framförallt är det tunt på backsidan. Detta är något som visat sig över deras senaste matcher. Tre raka förluster i SHL, samt en CHL-semifinal förlust mot Frölunda HC tidigare i veckan. Man kan säga att med nuvarande skadeläge blandar och ger Leksand lite mer. Avsaknaden av djup i truppen gör att det bitvis ser rent av dåligt ut på isen. Allra helst när de ställts emot de lagen man mött på slutet: Frölunda HC, Luleå Hockey och Örebro HK.

Just att backsidan är tunn syns i målprotokollet, CHL inräknat har Leksand släppt in 3.75 mål per match. Med ett tufft spelschema fram till jul räknar vi med att LIF får det fortsatt tufft, medan förutsättningarna efter uppehållet kommer vara bättre för Dalmasarna.

 

Kort analys och SHL speltips Färjestad BK – Leksands IF 11/12

Som hemmalag är Färjestad BK favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Färjestad BK i 2.18 i odds, Leksands IF i 2.90 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Färjestad BK har en bra möjlighet att bygga på sin segersvit till tre raka vinster i samband med matchen mot Leksands IF imorgon. Deras offensiv tillhör en av SHL:s bästa, rentav den bästa på pappret. Att de nu kommit igång bättre bådat gott för resten av säsongen. Nu går de upp emot ett sargat Leksands IF som dras med många skador, framförallt i defensiven. Här tror vi att FBK kan återupprepa Frölundas bedriver under veckan där de gjorde 9 mål på Leksand på två matcher.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Färjestad BK – Leksands IF 11/12, vi spelar på att Färjestad BK gör över 3.5 Mål (inklusive Övertid). Går att spela till oddset 2.18 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON