Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – IK Oskarshamn 18/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Färjestad BK – IK Oskarshamn 18/1

SHL Live Stream och Matchinfo: Färjestad BK – IK Oskarshamn

 

 

Matchen mellan Färjestad BK – IK Oskarshamn 18/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Färjestad BK status

Ingen lätt start för 20-årige Dennis Hildeby i Färjestads målet häromdagen mot Växjö Lakers. OK insats för en debutanten, med undantag för första målet som han borde kunnat plocka. Ett mål som kom olägligt precis i början av matchen. Växjö kunde därefter öka på till både 2-0 och 3-0 innan FBK kunde reducera i mitten av tredje. Slutresultat blev 4-1 till Växjö efter mål i tom kasse.

Som det ser ut kommer antingen Hildeby eller Filip Larsson (inlånad från HV71) vakta buren i nästa match. Detta på grund av att Dominik Furch blivit sjuk, samt att Henrik Haukeland signats av Red Bull Munchen i tyska ligan. Inte en helt hållbar situation med andra ord. En debutant som gör OK ifrån sig håller inte den klass som behövs i SHL. Spelarna i SHL är skickligare, starkare, snabbt, mer rutinerade, samt mer oförutsägbara. Det tar längre än 60 minuter att anpassa sig till spel på högsta nivå. Hildeby behöver mer tid innan han är där. Så även fall han gör ett OK jobb och är en lovande ung spelare är det inte OK för den nivån som krävs av en äldre mer erfaren målvakt med fler år på nacken. Samtidigt finns det nog en anledning till att FBK valde Hildeby framför Larsson. Det återstår att se hur laguppställningen ser ut emot IKO.

I laguppställningen finns det även fler frågetecken då de följande spelarna återfanns på skadelistan förra matchen: Jens Westin, Joel Nyström, Carl Jakobsson, Linus Johansson och Michael Lindqvist.

Just målvakssituationen var riktigt dålig tajming då Dominik Furch har presterat bra den här säsongen. Samt att Färjestad precis hittat formen. I senaste matchen såg de däremot bleka ut, saknade spets och kämpaglöd, med dålig effektivitet i avsluten.

 

IK Oskarshamn status

IK Oskarshamn hade riktigt bra energi i matchen mot Malmö Redhawks i söndags, detta efter att ha vilat, eller snarare krigat med smittspridning, sedan nyår. Ett frustrerat Malmö gjorde det bra och hade lika gärna kunnat vinna matchen, de vann skotten med 19-38 men kunde ändå bara göra ett mål på IKO:s Tim Juel som stod för en grym insats. Oskarshamn var desto effektivare framför mål. Redan efter ett par minuter i första perioden skapade Jonas Engström en bra chans på egen hand, IKO hade flera bra chanser i första, som var en jämn period som slutade 0-0 med 7-9 i skott. I andra perioden började Malmö sätta press men lyckades inte få hål. Istället var det Oskarshamn som kunde ta ledningen på ett powerplay där de även hade ett klockrent stolpskott. Trots att Malmö vann skotten i andra med 6-19 hade IKO riktigt bra avslut på målet. Tredje inleddes som den andra slutade, med Malmö press, trots det var det IKO som kunde utöka till 2-0. Kort därpå sköt Emil Sylvegård in 2-1 och efter det hängde 2-2 i luften efter en utvisning för IKO. Istället lyckades IKO göra 3-1 i numerärt underläge. Det blev också slutställningen på matchen.

Nu väntar alltså Färjestad BK, en viktig match då en tuff tvåveckorsperiod med åtta matcher väntar för IKO. Ett riktigt monsterschema där de tidigare matcherna kommer vara viktiga att plocka poäng på. Allra helst den här matchen mot FBK som är inom räckhåll i tabellen. IKO sitter på 51 poäng, tre poäng back Färjestad som har tre matcher fler spelade. Mot Malmö hade laget bra energi, men det syntes att de inte spelat på ett tag. Med en match i kroppen kommer de vara i mycket bättre skick.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kort analys och SHL speltips Färjestad BK – IK Oskarshamn 18/1

Spelbolagen har hemmalaget Färjestad BK som storfavoriter. Tittar man på oddsen står Färjestad i 1.97 i odds, Oskarshamn i 3.35 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Färjestad är svårtippade just nu, oddsen är alldeles för låga på dem i våra ögon. Formtopp till trots dras de med en del avbräck, inte minst i målet. IK Oskarshamn är ett lag som överpresterat den här säsongen, haft en del puckstuds. Anledningen till att vi skriver om den här matchen är för att Färjestad BK är laget som leder utvisningsligan, samtidigt har IKO bäst powerplay i hela SHL. Bröderna Zohorna är livsfarliga och de är inne på alla powerplay. Vi vill därför tipsa om ett spel som involverar en av bröderna som nästan alltid är delaktig i IKO:s powerplay mål.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Färjestad BK – IK Oskarshamn 18/1, vi spelar på att Hynek Zohorna gör minst 1 poäng i matchen. Går att spela till oddset 1.70 hos Betsson.