Matchanalyser och SHL Speltips Dubbel: Växjö Lakers – Linköping HC och Skellefteå AIK – Timrå IK 7/10

Hem » Speltips » Matchanalyser och SHL Speltips Dubbel: Växjö Lakers – Linköping HC och Skellefteå AIK – Timrå IK 7/10

Dubbeltrubbel för Linköping HC och Timrå IK i det här SHL speltipset.

 

Växjö Lakers – Linköping HC 7/10

Inledningsvis har Växjö Lakers tystat kritikerna. Att det inte ens kommer vara ett topp-4 lag i SHL den här säsongen, trots att ha vunnit både grundserien och SM-guldet förra säsongen. För nuvarande toppar Smålänningarna grundserien. Vad som imponerat mest är att de trots stora tapp, och mindre namnkunniga värvningar, ändå har lyckats fått jämna femmor. Offensiven är det som stuckit ut mest. En mäktig offensiv. Defensiven håller också bra klass.

Närmast tar Växjö emot Linköping HC på hemmaplan. LHC har haft det desto tyngre start. SHL-Bloggen tippade dem på slutspelsplats inför säsongen, men för nuvarande ligger de på en iskall 12:e plats. 5 poäng på sex matcher har det blivit med den sämsta målskillnaden i hela SHL, -9 (11:20). Viss upprättelse har de fått genom att vinna två av sina senaste tre matcher, en på övertid. Linköping har bra spelare och tids nog förväntar vi oss att spelet faller på plats. Dock kommer det bli tufft med Växjö Lakers på bortaplan.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Skellefteå AIK – Timrå IK 7/10

På torsdag välkomnar Skellefteå AIK återvändarna Timrå IK till Skellefteå Kraft Arena. SAIK är sannolikt det formstarkaste laget i SHL för tillfället, två raka 4-0 segrar i ryggen. I de matcherna har målvakten Strauss Mann hyllats till skyarna. Nollan i 120 minuter och 64 räddningar. Men han har fått mycket hjälp av det utmärkta Skellefteå försvaret. Egentligen har det klickat på alla delar. Offensiven har varit bra och effektiviteten i powerplay och boxplay har varit perfekt. Med publiken runtom sig inne på arenan lär SAIK fortsätta ånga på.

Timrå IK får nog sägas ha överträffat förväntningarna sett till tabellen. Inför matchen ligger Timrå på en 10:e plats, med 5 poäng på sex matcher och en målskillnad på -2 (17-19). Sett till spelet tror vi dock att de kommer rasa ned ett par platser i tabellen inom kort. Tittar man på Timrås %Corsi (46.43) är de näst sämst i hela SHL. De har haft ett dåligt, eller ineffektivt spel med mycket stolpe in. Tittar man på resultatet från senaste matchen mot Frölunda HC så ser det jämnt ut, men de som tittade på matchen kan bekräfta att Frölunda hade otroligt många vassa lägen. Slutresultatet i den matchen hade lika gärna kunnat vara 5-2, eller 6-2, istället för det faktiska 3-2 resultatet. Timrå var egentligen aldrig nära att kunna vinna matchen.

 

Kort analys och SHL Speltips Dubbel: Växjö Lakers – Linköping HC och Skellefteå AIK – Timrå IK 7/10

Växjö Lakers är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Växjö i 1.64 i odds, Linköping HC i 4.70 i odds, och oavgjort går att spela till 4.85 i odds hos Betsson.

Skellefteå AIK är favoriter till att vinna sin match. Tittar man på oddsen står Skellefteå i 1.62 i odds, Timrå IK i 4.75 i odds, och oavgjort går att spela till 4.95 i odds hos Betsson.

Bortalagen kommer få det tufft i dessa lagen. Två av de formstarkaste lagen i SHL möter två lag som ligger på andra sidan av spektrumet. Timrå IK kommer få det extra tufft, vi tror de kommer straffas hårt för sitt ineffektiva spel. Linköping HC behöver mer tid för att spela ihop sig och kommer inte rå på Växjö på bortaplan.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips dubbel:

 

  • SHL speltips dubbel: Växjö Lakers – Linköping HC 7/10, Skellefteå AIK – Timrå IK 7/10. Växjö Lakers vinner, Skellefteå AIK vinner, till Dubbel oddset 2.66 hos Betsson.

 

 

SPELA SHL DUBBLAR HOS BETSSON