Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Luleå Hockey 14/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Luleå Hockey 14/10

Nedan följer vårt andra speltips inför SHL omgången den 14/10. Här kan du läsa vårt tidigare speltips för matchen mellan Leksands IF och Brynäs IF.

 

Djurgårdens IF status

En och en annan protest dök upp när vi inte inkluderade Djurgårdens IF över de 10 bästa lagen i SHL säsongen 2020/21. Efter 9 matcher återfinns DIF längst ned i tabellen. Endast 5 poäng har Stockholmare lyckats skrapa ihop, med en målskillnad på -11 (20:31). Det är bland de absolut sämsta inledningarna i Djurgårdens historia. Förhoppningarna om att få hem nån av de unga talangerna, William Eklund eller Alexander Holtz är små. Viss chans att Holtz kommer hem på lån, men det är inget som kommer ske i den närmsta framtiden. Troligast är att om de kommer tillbaka till Djurgården blir det tidigast i December.

Ett problem hos Djurgården ser ut att vara deras satsning på nordamerikanska spelare som kan behöva lite längre tid på sig att anpassa sig till svensk ishockey. Förhoppningarna är nog att dessa spelare ska bli mer produktiva över tiden. Men ingen lär ha räknat med den här dåliga starten. Djurgården håller på att gräva en grop som kan vara svår att ta sig ur.

I senaste matchen mot Färjestad BK som slutade 4-5 ser det jämnare ut än vad det egentligen var. Djurgården hade egentligen ett jädra flyt med att få utdelning på 4 mål sett till sitt innehav och skottförsök. Nyförvärvet Dominik Furch i Färjestads mål stod för en av de sämre insatserna den här säsongen, 9 räddningar på 13 skott och en räddningsprocent på 69.23%. Sanningen är att Djurgården för närvarande spelar bland den sämsta ishockeyn i hela SHL och hör hemma i botten.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Luleå Hockey status

Luleå Hockey släpar fortfarande i tabellen, tillsammans med tre andra lag har de bara sju spelade matcher. Efter en dålig start där resultaten har uteblivit sitter laget på en 11:e plats med 9 poäng, och en målskillnad på -2 (16:18). Trots de dåliga resultaten har Luleå Hockey spelat bra, ett av de effektivaste lagen sett till statistiken över insläppta mål och skottförsök. Dock har det lossnat på slutet och Luleå har äntligen börjat få medvind i seglen. De har två raka vinster, 1-2 borta mot Malmö Redhawks och sedan 3-2 hemma mot Växjö Lakers. Det som saknas är den offensiva spetsen. Luleå har verktygen framåt men har inte lyckats få målskyttet att lossna ännu.

Powerplay är ett område där Luleå måste bli bättre, återigen har de pjäserna för att göra det, antagligen är det bara en fråga om när islossningen kommer. Boxplay ser desto bättre ut och hela defensiven hos Luleå gör ett bra jobb. Inte samma kaliber som Skellefteå AIK uppvisar, men definitivt en av ligans bästa försvar inledningsvis den här säsongen.

 

Kort analys och SHL speltips Djurgårdens IF – Luleå Hockey 14/10

Luleå Hockey är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Djurgårdens IF i 2.90 i odds, Luleå Hockey i 2.20 i odds, och oavgjort går att spela till 4.35 i odds hos Betsson.

Enligt oss är Luleå Hockey ett av topplagen i SHL, tabellen till trots, statistiken för Luleå styrker det. Chansen är att de sakta men säkert kommer fortsätta sin klättring i tabellen, här med en vinst mot Djurgårdens IF. Djurgården spela alldeles för dåligt, det saknas bra kemi i laget och värst av allt är att defensiven är urusel. Luleå besitter en bra arsenal framåt och vi tror att de kommer få fart på målskyttet mot DIF imorgon, samtidigt som de fortsätter täppa till bakåt.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Djurgårdens IF – Luleå Hockey 14/10, vi spelar på att Luleå Hockey vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.20 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LULEÅ HOCKEY HOS BETSSON