Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 30/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 30/9

Vi följer upp med ett nytt speltips inför torsdagens matcher den 30 September. Vårt tidigare SHL speltips kan ni läsa här.

 

Djurgårdens IF status

Från och med idag släpper myndigheterna på restriktioner gällande arenaevenemang. Perfekt tajming för Torsdagshockeyn. Med andra kommer Djurgårdens IF – Leksands IF spelas inför ett fullsatt Hovet. Klacken är enligt uppgifter redan slutsålt och vid tidpunkten att du läser det här SHL speltipset är nog alla platser slutsålda. Något som givetvis påverkar matchbilden mellan två lag som öppnat säsongen sisådär.

Djurgårdens IF sitter på en åttondeplats i tabellen med en vinst, en vinst på övertid, samt två förluster. Nu senast blev det förlust mot Malmö Redhawks. Malmö tog ledningen med 2-0 i andra perioden och Djurgården kunde trots två reduceringar inte säkra några poäng på bortaplan.

Nyförvärvet Peter Holland förväntades anlända till Stockholm idag men är ej spelklar då pappren som arbetstillstånd med mera måste bli klart innan han kan delta vid matchspel. Rhett Rakhshani kommer ej heller vara med på grund utav skada. Även stjärnförvärvet Marcus Sörensen drar med en skada och har ej deltagit vid träningarna den här veckan. Även Sörensen förväntas stå över i matchen mot Leksands IF imorgon. Troligt är att någon junior fyller på underifrån på forwardsidan.

 

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Leksands IF status

Trots att det är Järnkaminer på läktarna i Hovet lär nog även Leksands IF gynnas av fullsatta spelare. Nog kommer det ge alla spelare på isen en energikick de ej kunnat få sedan säsongen 2019/20. Leksands IF har haft en oturlig inledning på säsongen, mycket stolpe ut. Sett till statistiken har de näst bäst %Corsi efter Luleå Hockey, och som vi skrivit i tidigare speltips har LIF avlossat flest skott i hela SHL, med bra kvalitet med många avslut från skottsektorn.

Leksands IF fortsätter dock att dras med en lång skadelista där Johan Fransson, Mattias Ritola, August Berg, Ben Thomas och Jesper Kandergård återfinns.

Positivt skadebesked är att Carter Camper är tillbaka och lär ingå i matchen mot Djurgårdens IF imorgon. Men lite gör det när backsidan ser ut som den gör. Leksand har i skrivande stund flesta mål insläppta i hela SHL, 11-18 i målskillnad. Djurgården med en match mindre spelad är inte särskilt mycket bättre, med 10-11 i målskillnad. Dock går man säga att Leksands spel successivt har blivit bättre, med två raka poängmatcher i ryggen. En stark insats mot Frölunda HC och sedan en snöplig förlust på övertid mot Linköping där man tappar ett 3-0 överläge.

 

Kort analys och SHL speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 30/9

Som hemmalag är Djurgårdens IF knappa favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Djurgårdens IF 2.35 i odds, Leksands IF i 2.65 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Båda lagen dras med skador på viktiga spelare. Skillnaden är att Leksands IF har en bredare trupp och har kunnat prestera bra utan spelare som funnits på skadelistan sedan tidigare. Offensivt bådar det inte gott för Djurgården med både Sörensen och Rakhshani skadade, utan värdiga ersättare. Tunna 17-åriga talanger kan inte förväntas producera särskilt mycket på SHL-nivå. Dock lär Djurgården kunna sätta nån puck ändå sett till Leksands undermåliga försvar. Men defensiven i Djurgården kunde också ha varit bättre, och spetsen hos Leksands IF är tillräckligt vass för att hålla i rodret. Även med ett fulltaligt lag håller vi Leksands IF som det bättre laget här och håller inte med om att Djurgården ska vara favoriter.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 30/9, vi spelar på att Leksands IF vinner under ordinarie tid. Går att spela till oddset 2.65 hos Betsson.

 

Vi kan också räkna med en målrik match, det går därför att krydda oddset med att spela följande:

 

  • SHL speltips Djurgårdens IF – Leksands IF 30/9, vi spelar på att Leksands IF vinner och det blir Över 5.5 Mål. Går att spela till oddset 4.95 hos Betsson.

 

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON