Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – IK Oskarshamn 21/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Djurgårdens IF – IK Oskarshamn 21/10

Igår delade vi med oss av ett speltips för Luleå Hockey – Leksands IF som också spelas imorgon. Det här SHL speltipset fokuserar istället på Djurgårdens IF – IK Oskarshamn som har nedsläpp (och spelstopp) 19:00 21/10.

 

Djurgårdens IF status

Rubrikerna kring Djurgårdens IF de senaste veckorna har alltid ackompanjerats med antingen “kris”, “mardrömsinledning”, “hopplöst”, och så vidare. Enligt färska uppgifter hänger sportchefen Joakim Eriksson löst. Men förhoppningsvis har klubben lite is i magen. Visst, det har sett bedrövligt ut hos Djurgårdens IF. Fram till igår låg man sist i tabellen. Innan senaste matchen hade DIF sju raka förluster. Innan säsongen hade vi inte med Djurgården på vår topp 10 lista över de bästa lagen den här säsongen. Samtidigt tror vi inte att Djurgården kommer vara en tabelljumbo, en titel de prenumererat på inledningsvis.

Om man tittar på deras spelschema den här säsongen så har de haft, sett till sin kapacitet, nästan enbart tuffa matcher. Förlust mot Luleå Hockey, Färjestad BK, Frölunda HC, Rögle BK, Växjö Lakers, Leksands IF och Skellefteå AIK. Visst, nog kan de skrapa ihop något poäng mot de lagen, men sannolikheten är att de inte gör det. Detta är alla lag som förväntas kunna ta direktkvalplatser. Endast Leksands IF är ett lag som vi förväntat oss vara utanför topp 6, men de har istället spelat helt otroligt bra och överträffat allas förväntningar.

Samtidigt vann Djurgården sin senaste match mot Timrå IK, de vann mot Brynäs IF på övertid. Mot Malmö Redhawks var det jämt, förlust med 2-3, men det hade lika gärna kunnat blivit seger för DIF.

Summa summarum, poängen vi vill göra är att Djurgården har plockat poäng i matcherna mot lagen som vi förväntas oss vara med i kampen om botten och de sista slutspelsplatserna. Lite ljus finns det i mörkret för alla Djurgårdsfans.

Ett problem hos Djurgården är deras skadesituation. Senaste åkte Tom Nilsson på en skada och blir borta ett par veckor. Samtidigt är Marcus Högström tillbaka, även NHL-meriterade backen Marc-André Gragnani kan finnas med på isen imorgon. Alex Brännstam är också tillbaka. Men det finns frågetecken kring matchformen på dessa spelare. Och klantskallen Peter Holland är avstängd efter incidenten mot Luleå Hockey.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

IK Oskarshamn status

IK Oskarshamn har gjort sensation i SHL den här säsongen, efter 10 spelade matcher ligger de på direkt slutspelsplats med 16 poäng. Det har klickat både framåt och bakåt. Den här veckan har IKO ett tufft spelschema med totalt tre matcher. Igår spelade de borta emot Örebro HK. En match där de hade ledningen med 2-3 inför sista efter att ha kunnat gjort två powerplay mål i andra perioden. I tredje tog ÖHK ledningen men IKO kunde kvittera med 26 sekunder kvar. Matchen gick sedan till förlängning och straffar. Efter sju straffmissar satte till slut Örebro den avgörande straffen. Ett rättvist resultat efter att ÖHK fört spelet under större delen av matchen. IKO får vara väldigt nöjda med att ha fått med sig 1 poäng.

Sett till hela säsongen sticker vi ut näsan och säger att IK Oskarshamn haft mycket hög utdelning på sina chanser och slutligen matchpoäng. Sett till statistiken hade de lika gärna kunnat ligga runt en tionde plats i tabellen. Kommande matcher kan vi förvänta oss en regression i relation till kvaliteten på deras spel.

Imorgon väntar match två i veckans roadtrip. Bussresa till Stockholm och kort vila mellan matcherna.

 

Kort analys och SHL speltips Djurgårdens IF – IK Oskarshamn 21/10

Som hemmalag är Djurgårdens IF favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Djurgården i 2.10 i odds, IKO i 3.0 i odds, och oavgjort går att spela till 4.60 i odds hos Betsson.

IKO tillhör enligt oss ett av lagen som hör hemma i bottenstriden. Samtidigt går det inte att ignorera deras resultat hittills den här säsongen, de har spelat bra överlag. Medan vi kan säga det motsatta om Djurgården, som till viss del kan ursäktas i relation till det tuffa motståndet. Den här matchen är en typisk match Djurgården borde plocka poäng i. På samma gång tycker vi att Djurgården är för stora favoriter på förhand. Sett till frågetecken kring truppen och den dåliga formen så anser vi att det blir en otroligt jämn match imorgon. Argument skulle kunna göras för att IKO till och med borde vara knappa favoriter här. Dock tycker vi att krysset presenterar bäst värde i den här matchen.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Djurgårdens IF – IK Oskarshamn 21/10, vi spelar på att matchen slutar oavgjort (X). Går att spela till oddset 4.60 hos Betsson.

 

 

 

SPELA PÅ OAVGJORT HOS BETSSON