Matchanalys och SHL Speltips Brynäs IF – Timrå IK 16/9

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Brynäs IF – Timrå IK 16/9

Brynäs IF status

 

Som vi redan redogjort kring så stod Brynäs IF för den bästa insatsen i den första omgången av SHL, när de ställdes emot Frölunda HC på bortaplan. Första perioden var inget att hurra för, Frölunda tog ledningen med 2-0 efter dryga 11 minuter. Brynäs reducerade sent i första och hade sedan en riktig dunder period. Frölunda drog på sig flera utvisningar i början av andra perioden och de såg generellt lata ut, i samband med det fick Brynäs momentum och kunde ta över matchen helt. 0-3 blev det i andra perioden och resultat 2-4 stod sig matchen ut.

Stor matchhjälte var Veini Vehviläinen i Brynäskassen som räddade 23 av 25 mål. Poängbäst i Brynäs var Nicklas Danielsson med 1+1 poäng.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Timrå IK status

 

Brynäs fick en mardrömsstart och vände på matchen. Timrå IK gjorde tvärtom, i öppningsminuterna tog de ledningen med 0-2 borta mot IK Oskarshamn. Men i slutet av första perioden gjorde IK Oskarshamn samma sak och utjämnade till 2-2 inför andra. Målkalaset fortsatte i andra perioden efter fortsatt inblandning av de Tjeckiska bröderna Zohorna. Inför tredje perioden stod det 5-3 men Timrå gav inte upp. I slutändan lyckades man endast få in ett mål till.

Ett bristfälligt försvarsspel hos Timrå får pekas ut som anledning till förlusten. Släpper man in 5 mål är det sällan man vinner en match.

 

Kort analys och SHL speltips Brynäs IF – Timrå IK 16/9

Brynäs IF är givna favoriter, på pappret har de ett bättre lag och efter insatsen i premiären går det inte att argumentera något annat. Tittar man på oddsen står Brynäs IF i 1.92 i odds, Timrå IK i 3.45 i odds, och oavgjort går att spela till 4.65 i odds hos Betsson.

Vi ser inget värde i att spela Brynäs som matchvinnare är då oddset är lite för lågt. Timrå gjorde ändå en bra match i premiären, luckorna i spelet var uppenbara. Man måste spela bättre försvarsmässigt. Timrå IK är också farliga framåt, de gjorde 199 mål i HockeyAllsvenskan senast. Hade det inte varit för Covid-19 pandemin hade man antagligen endast spenderat en säsong därnere. Laget är bra och Timrå har goda chanser till att bjuda upp till dans nere i Gävleborgen. Framförallt powerplay spelet såg lovande ut för Timrås del i matchen mot IKO, 3 utav 4 mål kom med en man mer på isen. Vi skulle gissa att Timrå kan få tilldelning i powerplay i nästa match, även fall Vehviläinen och Brynäs försvar kommer vara strået vassare än IKO.

 

  • SHL speltips Brynäs IF – Timrå IK 16/9, Brynäs IF blir Matchvinnare och det blir över 4.5 mål i matchen. Går att spela till oddset 2.35 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ BRYNÄS IF HOS BETSSON