Matchanalys och SHL Speltips Brynäs IF – Rögle BK 2/10

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Brynäs IF – Rögle BK 2/10

Hockeylördag! Nedan tar vi en titt på en av de tidiga matcherna som har nedsläpp 15:15, samt SHL Speltips Brynäs IF – Rögle BK.

 

Brynäs IF status

Vilken inledning på säsongen, en alltjämt släpande tabell förvränger verkligheten en aning. Brynäs som vi inte ens hade på slutspelsplats i vår nedräkning över de bästa lagen, sitter på en tredjeplats i tabellen med sex matcher spelade. Man chockerade Frölunda HC i premiären, sedan har man vunnit två andra tuffa matcher mot Växjö Lakers och Skellefteå AIK. Samtidigt har man förlorat mot sämre motstånd som Oskarshamn, Timrå IK och Djurgårdens IF. Ett intressant mönster om man tittat på motståndarna i dagens match, där man möter Rögle BK, ett annat starkt lag.

Man får lov att säga att Brynäs IF har tagit ett steg i rätt riktning från förra säsongen. Deras spel är mer strukturerat. Fin hemmasvit med starka insatser mot topplag i SHL. Sen kom näsknäppen i torsdags mot IK Oskarshamn borta. IKO höll i rodret från första början i vad som kom att bli två jämna perioder, sedan stack det iväg. Inom loppet av åtta minuter ledde IKO med 5-2. Slutresultat blev 6-3 efter mål i tom kasse. Matchbilden var lik vad vi sett i Brynäs IF den här säsongen. Mycket spel fram och tillbaka utan att något lag lyckas etablera bra innehav och tryck.

 

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Rögle BK status

Rögle BK får sägas ha inlett säsongen som väntat, vinster borta mot Örebro HK och Leksands IF och sedan en förlust hemma efter en jämn match mot Växjö Lakers. Desto mer oväntat var 1-4 förlusten emot Linköping i Torsdags. En match där Rögle BK vann skotten och Linköpings målvakt Marcus Högberg räddade hela 31 skott. Matchbilden var jämnare än vad slutresultatet visar. Rögle BK spelade bra hockey, deras %Corsi i matchen var 63,04 vilket styrker deras effektiva spel. Med andra ord hade Linköping marginalerna på sin sida och fick väldigt hög utdelning.

Rögle BK sitter för nuvarande på en nionde plats i tabellen fast med 2 matcher färre spelade. En annan sak som sticker ut hos Rögle är det låga antalet utvisningsminuter. Man har endast dragit på sig 8 utvisningar totalt, samt bra boxplay med endast ett mål insläppt.

 

Kort analys och SHL speltips Brynäs IF – Rögle BK IF 2/10

Rögle BK är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Brynäs IF 2.90 i odds, Rögle BK i 2.15 i odds, och oavgjort går att spela till 4.50 i odds hos Betsson.

Med undantag för torsdagens match har Rögle BK varit produktiva framåt samtidigt som de spelat bra bakåt. Att de får lika dålig utdelning för sina insatser i matchen mot Brynäs idag känns otroligt. Samtidigt som Brynäs inlett säsongen bättre än förväntat, tror vi inte att de kommer fortsätta plocka poäng från de bättre SHL lagen. Troligare är att vi börjar se resultat som mot de sämre lagen i matcher som den som spelas idag mot Rögle BK.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Brynäs IF – Rögle BK IF 2/10, vi spelar på att Rögle BK vinner under ordinarie tid. Går att spela till oddset 2.18 hos Betsson.

 

Vi kan också räkna med ett målsnitt i linje med tidigare matcher, det går därför att krydda oddset med att spela följande:

 

  • SHL speltips Brynäs IF – Rögle BK IF 2/10, vi spelar på att Rögle BK vinner och det blir Över 4.5 Mål. Går att spela till oddset 4.15 hos Betsson.

 

 

 

SPELA PÅ RÖGLE BK HOS BETSSON