Matchanalys och SHL Speltips Brynäs IF – Leksands IF 18/11

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Speltips Brynäs IF – Leksands IF 18/11

Äntligen är SHL-uppehållet över! Vi börjar med att ta en titt på Brynäs IF och Leksands IF. Dessa två lagen möttes den 14/10, då tipsade vi om att spela på Leksands vinst till 1.96, samt ett överspel på över 4.5 mål till 2.50. Den gången slutade matchen 6-1 till Leksand och gav oss full utdelning på spelen. Vi får se hur det går den här gången, läs vidare för vår matchanalys och SHL speltips Brynäs IF – Leksands IF.

 

Brynäs IF status

Vi hade Brynäs IF utanför vår topp 10 ranking inför säsongen, för nuvarande befinner de sig som förväntat nere i botten. Tre raka förluster och endast 19 poäng på 18 matcher.

Tittar man på deras spel ser det OK ut offensivt i jämförelse med andra bottenlag (trots förlust mot Timrå IK senast). Man håller i mycket puck och har lyckats skapa många mållägen. Brynäs har skjutit tredje flest skott från skottsektorn vilket är positivt. Däremot är defensiven alldeles för dålig, oftast blir försvaret alldeles för stillastående i egen zon. Samt att boxplay är uruselt, de har bara lyckats döda två utav tre utvisningar i snitt, vilket är sämst i hela SHL.

Vi tror och hoppas att Brynäs kan kriga sig kvar i SHL den här säsongen. Sett till hur de spelat upp till uppehållet kan de klara sig undan kvalet. Av alla lag i botten spelar man bättre ishockey för tillfället. Risken är dock att Djurgården har bättre förutsättningar att förbättra laget, Brynäs å andra sidan befinner sig i en dålig sits ekonomiskt och har inget utrymme att manövrera truppen. Man måste helt enkelt göra det bästa av det man har, tyvärr är det man har inte särskilt bra i Brynäs fall.

 

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

 

Leksands IF status

Leksands IF får nog pekas ut som den största överraskningen den här säsongen, tredje plats i SHL-tabellen efter 18 spelade matcher. Laget har skjutit mest skott på mål i hela SHL, med bra kvalitet, 68% av skotten kommer ifrån skott sektorn. Det är framförallt i fem mot fem som Leksand gör det bra. Powerplay är godkänt på 20,45%, men inte något som sticker ut.

Det som ser oroligt ut för Leksand är att de samtidigt ger många möjligheter i defensiv zon, vilket inte är något problem i grundserien så länge offensiven köttar på som dom gör. Men mot bättre lag, som är starka defensivt kan Leksand få problem på sikt, inte minst i slutspelet. Intressant nog ser boxplay bra ut, man ligger fjärde bäst till i SHL.

Nere i Dalarna hade man nog hoppats på en bättre skadesituation i samband med uppehållet. Patrik Zackrisson är äntligen tillbaka, samt att unga spelarna Jesper Kandergård och Lian Bischsel är tillbaka och kan hjälpa till underifrån. Samtidigt skadades Mikael Ruohomaa under landslagssamligen, han blir borta närmaste veckorna. Backen Calle Själin är ett frågetecken efter att ha åkt på en smäll mot Ryssland under Karjala Cup.

Justin Kloos är också osäker, han missade de senaste två matcherna och kommer utvärderas idag och imorgon. Troligast är att han står över CHL matchen imorgon för att vara klar inför SHL-matcherna senare i veckan.

August Berg, Johan Fransson och Mattias Ritola är fortsatt borta från skador.

Att Zackrisson är tillbaka är viktigt, samtidigt så är både Ruohomaa och Själin stora avbräck. Chansen och förhoppningen är dock att Själin kommer vara klar för matchspel redan under veckan.

 

Kort analys och SHL speltips Brynäs IF – Leksands IF 18/11

Leksands IF är favoriter till att vinna matchen. Tittar man på oddsen står Brynäs IF i 2.80 i odds, Leksands IF i 2.23 i odds, och oavgjort går att spela till 4.45 i odds hos Betsson.

Leksand har två raka förluster, matchen på torsdag mot Brynäs presenterar Leksand med ett perfekt tillfälle för att bryta förlustsviten. Spelarna kommer få matchtid redan imorgon i Champions League, vilket är en fördel. Trots att man saknar Ruohomaa och troligtvis Själin lär Leksand kunna etablera sitt vanliga tryck i anfallszon, troligtvis lär Brynäs svaga försvar falla under trycket. Brynäs anfall är bra nog för att få hål på Leksand, men Leksands fördelar offensivt väger ut BIF. Samt att Leksand har ett bättre försvar i grunden och bättre målvakter. I den här matchen tycker vi att oddset på Leksand är något för högt, sett till hur säsongen utspelat sig, samt statusen på lagen borde oddsen vara mer i linje med vad de var i Oktober när dessa två lagen möttes.

 

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

  • SHL speltips Brynäs IF – Leksands IF 18/11, vi spelar på att Leksands IF vinner matchen (2). Går att spela till oddset 2.23 hos Betsson.

 

 

SPELA PÅ LEKSANDS IF HOS BETSSON