Matchanalys och SHL Leksands IF – Växjö Lakers 20/1

Hem » Speltips » Matchanalys och SHL Leksands IF – Växjö Lakers 20/1

Svårt med SHL speltips nu då hälften av matcherna ställs in med kort notis. Vi hoppas att den här matchen vi valt att skriva om går av stapeln. Det gäller matchen mellan Leksands IF och Växjö Lakers som spelar imorgon. Två lag som är nästintill identiska sett till tabellen. Växjö har en match mer spelat, 52 poäng och 89-85 i målskillnad. Leksand har 49 poäng och 89-85 i målskillnad. Oddsen är också rätt jämna med Dalmasarna som favoriter på hemmaplan.

 

SHL Live Stream och Matchinfo: Leksands IF – Växjö Lakers

 

 

Matchen mellan Leksands IF – Växjö Lakers 20/1 går att streama via Cmore Hockey och CMore Live Sverige.

Mer information om SHL Spelschema och SHL live stream hittar du här.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Leksands IF status

Leksand fick en bra, om än fördröjd, start på 2022 igår då de besegrade Malmö Redhawks med 2-1 på bortaplan. Utnämnd matchhjälte var burväktaren Kasimir Kaskisuo då Leksand förlorade skotten 24-35, stabila 97.14% i räddningsprocent. Laget var givetvis ringrostigt då de inte spelat sedan den 30:e januari. Malmö å andra sidan hade en match i kroppen. Leksand kom ut starkt och hade ett skott i stolpen redan efter två minuter, 13:25 in i första kunde Mikael Ruohomaa göra första målet. I slutet av första fick Leksand även en straff som de inte lyckades förvalta. Andraperioden började bra då SHL:s skyttekung Max Vérroneau gjorde 0-2. Resten av perioden var fram och tillbaka. Den ofrivilliga ledigheten visade sig framförallt i tredjeperioden då Leksand tappade sitt spel fullständigt och Malmö kunde etablera stort tryck i sin anfallszon, LIF drog även på sidan totalt fyra utvisningar i tredje. Det till trots kunde inte Malmö göra flera än ett mål på Kaskisuo som räddade 16 skott i en period där Leksand förlorade skotten med 4-17. Sett till hela matchen var det en rättvis seger för Leksands IF.

Leksand har haft många tillfällen att prata ihop sig kring spelet, samt betat av många lagträningar trots smittspridningen som stoppat dem från spel. Inför förra matchen hade Malmö en fördel med att ha en match i kroppen, det blir ett litet försprång då det är en liten omställning i att komma in i matchtempo. Att komma in i matchtempot går fort, och vi räknar med att Leksand är i bra matchform i nästa match.

 

Växjö Lakers status

Växjö har fått en något sämre inledning på säsongen, två raka förluster (en övertid) och dessförinnan en vinst mot ett skadedrabbat Färjestad. De har haft en hel del oflyt i matcherna mot Linköping och Luleå. Mot Linköping spelade man riktigt bra men förlorade ändå med 1-4. Sett till Lakers effektivitet i den matchen borde de ha gjort fler mål. Skulle samma match spelas om två gånger till skulle Lakers vinna båda matcherna sett till spel och effektivitet. Matchen mot Luleå Hockey var desto jämnare, också en match där de kunde få med sig en poäng. Det positiva i den förlusten är att det är väldigt klart vad som behöver förbättras. Man tar ledningen med 2-0 i första med hjälp av den nya kedjan som består av Tobias Rieder, Robert Rosén och Richard Gynge. Dessa herrar stod för båda målen där Gynge nätade båda gångerna. I överlag var perioden jämn där Lakers var strået vassare. Andraperioden blir desto sämre, kantad av utvisningar där Luleå får utdelning i två powerplay medan Lakers misslyckas i sina. Riktigt dålig spel i special teams med andra ord. Tredje är mer lik första med ett jämnt spel 5-mot-5 där Lakers är det bättre laget, de lyckas återigen ta ledningen med 2-3. Växjös svaga boxplay blir senare avgörande då Luleå reducerar matchen med 5 minuter kvar på klockan. Matchen går till övertid där Lakers står och sover direkt efter tekning, Pontus Andreasson lyckas bli fri vid blå och skjuter in pucken efter 16 sekunder. Trots svaga insatser i special teams, samt att de står och sover i övertid får man ändå säga att Växjö spelade riktigt bra mot en formstarkt Luleå, som framförallt varit grymma defensivt. Så 3 mål här ger mycket väl godkänt.

 

SPELA PÅ SHL HOS BETSSON

 

Kort analys och SHL speltips Leksands IF – Växjö Lakers 20/1

Spelbolagen har hemmalaget Leksands IF som knappa favoriter. Tittar man på oddsen står Leksand i 2.30 i odds, Växjö i 2.75 i odds, och oavgjort går att spela till 4.30 i odds hos Betsson.

Två lag i jämnbra form, som båda haft och har trubbel i defensiven och samtidigt som de är ruggigt målfarliga. Vérroneau, Ruohomaa, Gynge och Pontus Holmberg är alla livsfarliga. Här tror vi på en målrik match. Då vi anser att matchen är jämnare än vad spelbolagen tror så väljer vi att lägga ett överspel för bortalaget i vårt SHL speltips.

För nästa match vill vi tipsa om följande SHL speltips:

 

  • SHL speltips Leksands IF – Växjö Lakers 20/1, vi spelar på att Växjö Lakers gör Över 2.5 Mål i matchen. Går att spela till oddset 2.10 hos Betsson.