Viktor Fasth: “Vi är verkligen lika bra som förra säsongen”

Hem » SHL Podcast » Viktor Fasth: “Vi är verkligen lika bra som förra säsongen”

Säsongen 2017/18 blev en enda lång framgångssaga för Växjö Lakers som avslutades med 4-0 i matcher i finalserien mot Skellefteå AIK, men trots att det borde vara snudd på omöjligt att upprepa bedriften så anser målvaktsstjärnan Viktor Fasth att laget är lika bra den här säsongen.
– Absolut! Det tycker jag verkligen, säger Fasth i Betssons podcast SHL-podden möter.

Växjö Lakers gjorde det närmaste man kan komma att “jogga hem” ett SM-guld förra säsongen med serieseger i grundserien och blott en förlust över 13 slutspelsmatcher. För den hemvändande målvaktsstjärnan Viktor Fasth blev det succé direkt och en plats i Tre Kronors OS-trupp, men när allting skulle avgöras tvingades han stå åt sidan på grund av skada och se kollega Viktor Andrén spika igen fullständigt.

Reservens storspel gav dock 36-årige Fasth hans första SM-guld i karriären och inför den här säsongen var förväntningarna skyhöga på både honom och laget. Smålänningarna hade satt en hög ribba för sig själva och när dessutom flertalet nyckelspelare lämnat så var kostymen stor att fylla för de som fanns kvar. När det dessutom blev en knackig inledning på säsongen så började vissa höja frågetecken för vart säsongens upplaga av Lakers verkligen stod, men allteftersom hösten har gått så har mästarna tuggat igång allt mer.

– Jag tycker att vi spelade bra under de första tio matcherna, men vi fick kanske inte den här utdelningen som vi ville ha i form av poäng. Vi kanske behövde skita ner oss lite mer och göra lite mer smutsiga mål om man kan uttrycka sig så och där tycker jag att vi har tagit steg i rätt riktning och lyckats med den sista tiden. Då har ju våra poäng börjat ramla in också, så det är klart att man kan tycka att det studsade lite emot oss i början, men samtidigt förtjänade vi de studsarna. Nu tycker jag att vi har höjt vår desperation ute på isen ett snäpp till och jag tycker att det har gett oss bättre betalt helt enkelt, säger Viktor Fasth i Betssons SHL-podden möter.

Elias Pettersson, Robert Rosén och några till har försvunnit. Är ni lika bra i år som det enormt överlägsna Växjö Lakers vi såg i fjol?
– Absolut! Det tycker jag verkligen. Visserligen tappade vi många stora namn som du säger. Rosén har levererat varje säsong han har varit här och Elias kom in med dunder och brak förra säsongen och gjorde det fantastiskt bra, men samtidigt så har vi det där svenska att vi är ett kollektiv. Det fanns ju grabbar runt omkring de där spelarna som gjorde att de fick möjligheten att vara sådär bra och jag har full tillit till att det finns andra spelare som kommer att ta de rollerna i år. Dessutom kommer det att finnas fullt av spelare runt omkring som kommer att låta de spelarna vara så bra.

Så Växjö är lika bra i år?
– Absolut!

– Lyssna på avsnittet i iTunes

SHL-podden på Twitter

SHL-bloggen på Twitter

SHL-podden är Betssons podcast om svensk hockey och produceras av Med Vän Kommunikation