”Vi borde berömma Växjö i stället för att kritisera dem”

Hem » SHL Podcast » ”Vi borde berömma Växjö i stället för att kritisera dem”

Bild: Bildbyrån

Växjö Lakers är Sveriges bästa hockeylag just nu, vilket fick Sportbladets Mats Wennerholm att skriva en krönika där han fokuserade på bristen på lokal förankring i ”främlingslegionen” Växjö. Pär Arlbrandt håller inte alls med.
– Jag tycker också det är tråkigt att det ofta är en negativ vinkel som ska hittas i stället för att berömma hur bra Växjö är just nu. År efter år bygger de ihop fantastiska lag. Jag lyfter på hatten för Växjö, säger ”Arla” i senaste avsnittet av SHL-podden.

Växjö slog HV71 i Smålandsderbyt och har nu tagit 53 poäng på 23 matcher i årets SHL. Håller de det poängsnittet slår de Färjestads rekord på 118 poäng från 2001/02. Sportbladets hockeyjournalist Mats Wennerholm skrev en krönika efter Växjö-HV71 som fick mycket uppmärksamhet.
”Som det här med tradition och historia och bristande publikintresse. Växjö är fortfarande ett av hockey-Sveriges sämsta publiklag och ligger jumbo i SHL:s publikliga på bortaplan, som jag var inne på i min senaste krönika. Jag fick massor av reaktioner och de flesta kan sammanfattas med svaret:
Vem vill se en främlingslegion? Ja, det är ingen tvekan om att Växjö är ett hopköpt lag och där det pratas med engelska än småländska i omklädningsrummet. Det är ett lag med spelare från sex olika nationer och åtta olika svenska hockeydistrikt”, skrev han bland annat. Läs hela krönikan här.

Reaktionerna lät inte vänta på sig, naturligtvis speciellt i Växjö-kretsar, men även från Hockeysveriges journalist Måns Karlsson, som sammanfattade mothugget i tre tweets:
” Växjö spelar den bästa hockeyn jag sett ett lag göra i SHL de senaste åren. De är fantastiskt bra. Då ska det gnällas på att det är för få spelare från Småland i laget. Trist att det skrivs så lite om ISHOCKEY när det skrivs som SHL.”

”Anledningen till att Växjö drar lite publik på bortaplan, varför nu det har relevans efter att de vunnit ett fullsatt hemmaderby, är ju inte för att de bara har två spelare från Småland i laget. Anledningen är att det inte finns någon djupt förankrad rivalitet med andra lag. Än.”

”Vi gnäller om att SHL stänger dörren för ”askungelag” som drömmer om att gå upp i SHL. Sen får vi ett sånt lag. Som bygger upp en fantastisk verksamhet på kort tid. Blir bäst. Då gnälls det på att de drar för lite folk på bortaplan. Ja-HA.”

Ämnet diskuteras i det senaste avsnittet av SHL-podden och förre poängkungen Pär Arlbrandt tycker att Wennerholm fokuserar på fel saker.
– Jag tycker också det är tråkigt att det ofta är en negativ vinkel som ska hittas i stället för att berömma hur bra Växjö är just nu. Bortasnittet har att göra med att de inte har den där rivaliteten med något annat lag. Men år efter år bygger de ihop fantastiska lag, man ser verkligen att det är ett lag. Inga nyförvärv spelar för sig själva utan de har en väldigt imponerande scouting. Jag lyfter på hatten för Växjö, säger han i senaste avsnittet av SHL-podden.

Vinner Växjö nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Växjö är runt 20.00)