”Veckans snackis som inte blev någon snackis?”

Hem » SHL Podcast » ”Veckans snackis som inte blev någon snackis?”

När Leksand fick en straff i viktiga hemmamötet mot Linköping valde man att skicka fram Patrik Zackrisson. Något som förvånar Pär ”Arla” Arlbrandt.
– Nu är det en väldigt skicklig spelare, men just den här säsongen, frågar han sig i SHL-podden.

Tredje perioden blev en mardröm för Leksand när Linköping gästade Tegera Arena. Först brände lagkaptenen Patrik Zackrisson en straff vid likaläge 1-1, kort därefter fick stjärnan Carter Camper lämna isen efter en skada. I förlängningen var det sedan Linköping som drog det längsta strået och vann med 2-1.

I senaste avsnittet av SHL-podden avhandlas matchen i allmänhet och straffen i synnerhet. Pär ”Arla” Arlbrandt är nämligen förvånad över valet av straffskytt.

– Kanske en av säsongens viktigaste matcher hemma mot Linköping. 1-1 står det, straff i tredje perioden och de skickar fram Zackrisson. Nu är det en väldigt skicklig spelare, men just den här säsongen, säger Arlbrandt och fortsätter.

– Var inte det veckans snackis som inte blev någon snackis?


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Programledare Mårthen Bergman håller med, och menar att det enligt honom i alla fall finns sju, åtta spelare som är givna att lägga straffen före lagkaptenen. Christian ”Fimpen” Eklund är dock inte lika enig.

– Perfekt coachat tycker jag. Viktigt mål, ”Zacke” är i gång, att han får sin straff mitt i matchen är ju skillnad, då får man ju sitt mål i protokollet också. Han ville ha igång honom. Det är enkelt, det är klart han ska lägga straffen, säger Eklund och lyckas få med sig sina poddkollegor i resonemanget.

– Jag kan köpa det. Han har ju inte inte balls i alla fall, Björn Hellkvist, konstaterar Arlbrandt om Leksandtränaren.

– Sen det här med att han ska komma igång. Visst, han har bränt ganska mycket lägen och så, men han har väl ändå gjort typ åtta ass och är bra match efter match, säger Bergman.

Leksand fick till slut se sig besegrat och när avsnittet släpps ligger laget på en niondeplats i tabellen, sju poäng före Linköping som för närvarande ligger näst sist. Lyssna på hela snacket 27.40 minuter in i avsnittet ovan.