Värvades – via Facebook

Hem » SHL Podcast » Värvades – via Facebook

Foto: Bildbyrån

Fem KHL-klubbar på fyra år. David Ullström hann med en hel del i öst – bland annat att bli kontaktad via Facebook för en övergång till Sibir Novosibirsk.

Det är i SHL-podden möter som HV71-spelaren David Ullström berättar om turerna i KHL där han spelade i fem olika lag. En av de märkligare historierna utspelade sig säsongen 2014/15 när Ullström spelade i Severstal Cherepovets.

– Jag fick ett Facebookmeddelande från min gamla målvakt från Bridgeport-tiden, Mikko Koskinen. Han sa att Andreas Thuresson sitter i kläm här i Sibir, skulle du kunna tänka dig att komma hit?

Samtidigt hade Ullströms svenska lagkompis i Cherepovets, Adam Almqvist, blivit långtidsskadad och Ullström trivdes inte särskilt bra i Cherepovets, varken med hockeyn eller staden. Det var inte ett svårt beslut att nappa på erbjudandet.

– Jag skickade till min agent och sa att jag tror det finns en öppning att gå till Sibir. Det var ett skitroligt ställe, mycket publik och fantastisk hockeystad. Så två dagar senare spelade jag med Sibir och Andreas Thuresson gick i motsatt riktning till Severstal, berättar Ullström i SHL-podden möter.

Extra ironiskt i sammanhanget är att målvakten Mikko Koskinen aldrig hann spela med Ullström i Sibir.

– Roligt var att han blev trejdad dagen innan till St Petersburg som han fortfarande står i. Det var lite komiskt, vi fick aldrig spela med varandra. Men han tog dit mig i alla fall, säger Ullström och skrattar.

Hela avsnittet med David Ullström kan ni lyssna på nedan. Förutom KHL-tiden blir det snack om känslorna för HV71, NHL-debuten som förstördes av Crosby, säsongen i AHL som var han bästa i karriären, men också den absolut märkligaste, SM-gulden, hockeybildssamlandet och idolen Sergej Fjodorov.