”Det är en väldigt underskattad spelare”

Hem » SHL Podcast » ”Det är en väldigt underskattad spelare”

Vad är egentligen en underskattad spelare och varför lyfts vissa spelare bara fram tillsammans med en kommentar om att de ”jobbar hårt”. I veckans SHL-podden tas ämnet upp, och Pär Arlbrandt hyllar en underskattad FBK-spelare.
– 
Han är så skön att spela med.

Underskattade spelare diskuteras i veckans SHL-podden och en spelare som benämns som just det är Färjestadspelaren Per Åslund. Pär Arlbrandt sparar inte på lovorden för Åslund.

– Han ligger femma i poängligan. Jag kommer ihåg att jag spelade med honom en landslagssamling och tyckte det var helt underbart. Han är så skön att spela med, han står på rätt ställen och hjälper en att skapa yta. Riktigt härlig spelare. Jag har inte sett en enda intervju med honom, nu hade det tydligen varit en nyligen. Men det är en väldigt underskattad spelare i mina ögon.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Färjestad vinner grundserien (3.50)


Joakim ”Stats-Jocke” Österberg konstaterar också att begreppet underskattad är överanvänt.

– Det räcker att du säger det ett par gånger, då är den personen uppskattad.

Experterna håller med, och Christian ”Fimpen” Eklund menar att de spelare man inom laget uppskattar mest inte alltid är samma som media och folk runtomkring.

– Jag tror du måste spela i ett lag för att förstå vilka som är underskattade. Det är inte alltid samma som pressen skattar högt som vi i laget tycker. Kristoffer Ottosson när jag spelade, det var magiskt att ha honom i laget. Visst han fick lite rubriker, men i laget – om det var någon jag fick välja att ”hoppas inte han är sjuk”. Då var det Otto.

Snacket om underskattade spelare finns från cirka 8.00 i klippet ovan.