Uppstickaren Örebro: ”En riktig lagmaskin”

Hem » SHL Podcast » Uppstickaren Örebro: ”En riktig lagmaskin”

Sju segrar de åtta senaste matcherna och en andraplats i tabellen. Örebro imponerar på SHL-podden.
– De har fått ihop ett riktigt bra lag, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Det bottentippade laget från Närke har visat var skåpet ska stå. Redan efter första omgången tog Pär Arlbrandt tillbaka sitt tvivel han hade på laget inför säsongsstarten, och efter helgens bortavinst med 3-2 mot Rögle är expertpanelen eniga om att Örebro är högre upp i tabellen för att stanna.

– Alla jobbar stenhårt, alla vet exakt vad de ska göra. Örebro är en riktig lagmaskin, säger Christian Eklund och får medhåll av en minst lika imponerad Pär Arlbrandt.

– Jag tror Fimpen är inne på helt rätt spår. De har verkligen fått ihop ett lag och där får man hylla tränaren. Det är ofta det som är deras största uppgift, att få alla att acceptera sina roller.

Stabilt lagbygge och stark tränarinsats konstaterar panelen. Programledare Mårthen Bergman är extra imponerad över värvningen av assisterande tränaren Christer Olsson.

– Han styrde upp Leksands försvarsspel totalt ifjol. Och det har ju havererat nu, säger han lite skämtsamt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


En stark inledning av Örebro, men vad tror SHL-podden om deras chanser framöver?

– De är här för att stanna, de blir nog topp sex, säger Eklund.

– (Muzito) Bagenda hade det tugnt i början tycker jag, men han har varit lysande nu på slutet. Att de får alla att dra åt samma håll är verkligen imponerande. Det kan nog bli en femte-, sjätte- eller sjundeplacering, det tror jag också, säger Arlbrandt som räknat med ett Örebro-lyft i flera år.

– Jag och en del med mig har ju väntat på att Örebro ska ta det här steget, jag har trott på dem i både tre och fyra år. I år trodde jag inte på dem till slut, och då kom naturligtvis klättringen. Det tog lite längre tid än man trodde, men just för tillfället ser det väldigt stabilt ut, säger han.