Ullström om känslorna för HV: ”Starka band”

Hem » SHL Podcast » Ullström om känslorna för HV: ”Starka band”

Foto: Bildbyrån

Efter äventyr i Nordamerika och KHL vände David Ullström tillbaka till HV71 och Jönköping i slutet av förra säsongen. I senaste ”SHL-podden möter” berättar han om känslorna för moderklubben.
– Mitt hjärta är ju för HV. Jag har följt dem hela livet och vuxit upp med alla de stora legenderna, säger Ullström i podden.

28-årige David Ullström växte upp i Jönköping och började spela i HV71 redan som knatte i den så kallade ”Björnligan”. Han hade bland annat nuvarande assisterande tränaren Niklas Rahm bland sina HV-favoriter under uppväxten och att det är något extra att få representera HV71:s A-lag råder det inga tvivel om.

– Klubben betyder mycket för mig och jag var 19 år första gången jag spelade för något lag. Då var jag i Borås några matcher, sedan spelade jag här (i HV) ända fram till jag var 21. Så det är klart att det är starka band. Det är en väldigt familjär känsla för mig, jag är mer eller mindre uppvuxen i de här lokalerna, berättar David Ullström.

Efter en uppväxt från knattelagen upp till J20 kom också A-lagsdebuten för klubben. En känsla Ullström minns väl.
– Det är ju som något speciellt rus som jag tror man skulle kunna likna vid något olagligt preparat. Jag har vuxit upp med laget och haft alla som idoler. Att sedan själv få vara en del av HV:s A-lag var ju hur coolt som helst.

Mårthen Bergman: Njöt du?
– Ja, det gjorde jag. Det var ju väldigt nervöst i början. Jag har sällan blivit nervös på olika nivåer innan men när man kliver upp och har många idoler i laget. Det var väldigt märkligt att sitta i omklädningsrummet med Davidsson och Petrasek, minns Ullström.

När han efter äventyren utomlands återvände till Hv71 i våras hann Ullström bara spela fem grundseriematcher innan han bröt armen borta mot Färjestad i andra slutspelsmatchen. Därefter följde Ullström finalen från sidan, dels som supporter och dels som stöttande lagkamrat.

– Jag gladdes något fruktansvärt med staden och grabbarna i laget. Men såklart hade jag ingen större del i det så sett, utan det var bara fantastiskt att få fira det som vilken invånare som helst i Jönköping. Som den pojken jag var som hade vuxit upp här. Det är en fantastisk stad att vinna i och det var jättekul att få vara med och se hela resan på nära håll.

 

Hela avsnittet med David Ullström kan ni lyssna på nedan. Förutom relationen till moderklubben blir det snack om NHL-debuten som förstördes av Crosby, säsongen i AHL som var han bästa i karriären, men också den absolut märkligaste, gulden med HV71, alla flyttar i KHL, hockeybildssamlandet och idolen Sergej Fjodorov.