Tunga namntapp för FBK: ”Jättetuffa att ersätta”

Hem » SHL Podcast » Tunga namntapp för FBK: ”Jättetuffa att ersätta”

Två offensiva stjärnor lämnar Färjestad nästa år. Trots det tror inte panelen i veckans SHL-podden att laget kommer att påverkas den här säsongen.
– Det kommer noll försvagning på Färjestads chanser att vinna guld, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Först blev Färjestads poängkung Marcus Nilsson klar för KHL kommande säsong, sedan skrev även lagkapten Linus Johansson på ett nytt kontrakt i samma liga. Samtidigt ryktas en tredje, Michael Lindqvist, lämna klubben för Schweiz. ”Superoffensiven” i Färjestad får sig en turn till nästa år konstaterar programledare Mårthen Bergman. Har det någon betydelse att sådant här kommer ut redan nu frågar han sina expertkollegor i veckans poddavsnitt.

– Vi har ju haft det uppe förut, och jag och Fimpen försvarar alltid spelarna med att det inte spelar någon större roll. Och i det här fallet tycker jag att det ännu mer är så eftersom båda ska utomlands. Det är en sak om det kommer ut att två av lagets största stjärnor ska till en konkurrerande klubb, då förstår jag mycket mer att det sticker i ögonen och kanske även på en del lagkamrater, säger Pär Arlbrandt och fortsätter:

– Men i det här fallet ska båda till KHL och jag tror de flesta bara är glada för deras skull att de får chansen, tjäna lite stora pengar. För Färjestads chanser tror jag att det betyder att de försämras med absolut noll och intet. Det är min åsikt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Christian Eklund håller med.

– Det är ju spelets regler, alla vet hur det är. Snacket går även i omklädningsrummet, så det var nog ingen jättechock för spelarna. Däremot såg jag en lista på vilka Färjestad förlorat de senaste två, tre åren och det är inga dåliga namn. Att de år efter år kan vara i toppen med de spelartappen… Det är starkt att få in ersättare hela tiden, säger han.

Mårthen Bergman: Det här med att det snackas i omklädningsrum, tror ni att spelare vet om det här innan det kommer ut?
– Inte alla kanske men jag tror att de han hänger med vet och kollar ”vad blir det för dig nästa år” och så vidare. Men det kommer ju absolut som Arla sa noll försvagning på Färjestads chanser att vinna guld.

Inför nästa år tror poddpanelen däremot att det blir desto svårare för Färjestad att ersätta spelarna som lämnar.

– Jag såg nu att (Gustav) Rydahl gick ut och sa att han ska stanna i tre år oavsett vad, så det var ju ett viktigt statement för att kanske lugna fansen lite. Men det är klart att de blir jättetuffa att ersätta. En sån som Lilliz (Marcus Nilsson), till den lönen han har haft och inte det nya kontraktet, det är ju en på 500 att man lyckas hitta en sån. Linus Johansson var ju lite mer etablerad men har ju haft en enorm utveckling också. Nej, det blir jättetufft såklart, konstaterar Arlbrandt.

Lyssna på snacket om FBK åtta minuter in i avsnittet ovan.