Trots utvisningarna: “Domarna var bättre förr”

Hem » SHL Podcast » Trots utvisningarna: “Domarna var bättre förr”

SHL-legendaren Magnus Wernblom har över 1000 utvisningsminuter i Elitserien på meritlistan, men trots det konstaterar han nu att domarna var bättre förr än vad de är idag.
– Jag förstår inte alls mycket av det de gör idag, säger Wernblom i Betssons podcast SHL-podden Retro.

Under sin 17 säsonger långa karriär i Elitserien lyckades Magnus Wernblom samla på sig över 1000 utvisningsminuter på mindre än 700 matcher och gjorde sig känd som en tuff spelare med en evig förmåga att inte ha samsyn med domarna. Drygt tio år efter avslutad karriär går dock tankarna annorlunda. Wernblom menar nämligen att domarna var bättre på hans tid än vad de är idag.

– Jag tänkte nästan säga att domarna var bättre förr, säger Wernblom i Betssons podcast SHL-podden Retro.

– Ja, det är nästan så att de var bättre förr. Nu tycker jag att jag ser mycket hockey, men jag förstår inte alls mycket av det de gör idag.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


47-åringen konstaterar dock snabbt att han inte var av samma åsikt när han själv hade närkontakt med domarkåren under 90- och 00-talen.

– Nej, det var ju det jag tänkte på (skratt), men som det är nu, eller så är det bara närminnet som är bättre, så är det för mycket smågrejer.

– Vi var sällan överens, om vi säger så. Jag såg någonting som de inte såg och de såg någonting som jag inte såg. Jag skulle nog ha gjort det jag gjorde lite mindre och lite smartare. Det är en balansgång och man får inte ramla över på fel sida, men den balansgången kan vara ganska skör ibland.

Den tidigare Tre Kronor-spelaren får senare frågan om hur han tror att han själv hade varit som domare och berättar då om hur han, trots sin spelstil, blev erbjuden att börja döma hockey relativt omgående efter att spelarkarriären var över.

– Jag kanske skulle prova! Det kanske är nästa karriär. Jag fick ett samtal någon vecka efter att jag hade slutat med hockeyn av Thomas “Kuben” Andersson som undrade om jag inte skulle slå mig in på domarlinjen, säger Wernblom.

– Jag tänkte faktiskt till på det litegrann. Det gjorde jag, men det blev inte så.