Trots segern senast – historien tyder på att Färjestad ryker

Hem » SHL Podcast » Trots segern senast – historien tyder på att Färjestad ryker

Fyra matcher och fyra bortasegrar. Trots att Färjestad var klara favoriter talar nu statistiken för att HV71 går till semifinal.
– Färjestad har gått i fällan, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-podden.

Sju gånger har det hänt att en matchserie inletts med tre raka bortasegrar. Vid samtliga sju tillfällen har det inneburit att laget som inledde på bortaplan gått vidare från serien, det här är statistik som Stats-Jocke plockat fram till avsnitt 83 av SHL-podden. Så om vi spolar tillbaka bandet lite.

22 mars: Färjestad – HV71 – 1-2
24 mars: HV71 – Färjestad – 1-3
26 mars: Färjestad – HV71 – 2-3

Så trots att Färjestad utjämnat till 2-2 talar det mesta för att det lägre seedade HV71 kommer ta sig vidare, och experterna i SHL-podden är inte särskilt förvånade.
– Det var länge sedan jag såg ett lag vika ner sig så som Färjestad gjorde i match 3. Inget kroppsspråk och ingen energi, det var helt bortblåst, säger Pär ”Arla” Arlbrandt.
Den tidigare HV71-spelaren tycker även att det såg ut som att Jönköpingslaget skulle göra ett litet ryck när lagen möttes i match 4.
– Första perioden var riktigt grinig och fick dem precis dit de ville. Allting talade för HV. Imponerande att Färjestad kunde vända och visa karaktär som jag saknade i match 3. Nu vågar jag inte säga åt vilket håll det blåser.

Christian ”Fimpen” Eklund menar att Färjestads stora problem har varit att de glömt bort vad de är bra på och att HV71 har lurat in dem i en helt annan matchbild.
– Färjestad har gått i fällan och inte spelat som de borde göra. Det är efterslängningar, de är tjuriga och de lägger stort fokus vid att tuffa sig. Jag hade Färjestad som guldfavoriter förut, men de känns inte som att de är ett lag i balans för att vinna guld.

Lyssna på SHL-podden i iTunes