Fimpen: ”Jag tror absolut de kan utmana”

Hem » SHL Podcast » Fimpen: ”Jag tror absolut de kan utmana”

Senaste tio matcherna har Luleå tagit 26 poäng varav åtta trepoängare. SHL:s nordligaste lag är i hysteriskt bra form och Christian ”Fimpen” Eklund pekar ut laget som en guldkandidat.
– 
De har nog lärt sig läxan sedan förra året. Jag tror absolut att de kan utmana, säger Fimpen i Betssons SHL-podden.

Topplag förra säsongen och höga förväntningar även i höst. Men Luleå inledde lite trevande med 21 poäng och en sjundeplats efter tolv matcher. Sedan har maskinen tuggat igång ordentligt och laget leder nu serien tio matcher senare. SHL-poddens experter är eniga om att Luleå är en guldkandidat, men…

– Jag tycker den här upplagan av Luleå är väldigt lik förra årets upplaga. Det är en maskin som bara pumpar på i mina ögon. Jag såg dem mot Linköping, som har det tufft, men det var en ruggig utspelning faktiskt. Linköping kom knappt ur zon i speciellt andra perioden, men däremot tycker jag fortfarande att det finns lag som har högre högstanivå. Frölunda och Färjestad för att ta två exempel, så även om Luleå vinner serien så kommer jag nog inte hålla dem som guldfavoriter ändå, säger förre poängkungen Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Luleå vinner guld (5.50)


Christian ”Fimpen” Eklund fyller i:

– Alla jobbar som att det vore sista matchen de spelar, vilket är beundransvärt och skitbra. Men det är som Arla säger, det finns lag som kan höja sig mycket. Jag tror Frölunda och Färjestad bland annat kan höja sig mer än Luleå. Men jag gillar ju när ett lag går från dag ett, det är så jäkla kul att se i en seriematch.

Lyssna på hela snacket kring Luleå, med bland annat en genomgång av målvakternas imponerande insatser, i klippet ovan (28 minuter in).