Tom Wandell: “Jaromir Jagr ville flytta in hos mig”

Hem » SHL Podcast » Tom Wandell: “Jaromir Jagr ville flytta in hos mig”

Centern Tom Wandell är inne på sin tredje säsong i Örebro Hockey, men 32-åringen har även ett förflutet i bland annat Dallas Stars. En klubb där han fick möjlighet att spela med den tjeckiske superstjärnan Jaromir Jagr.
– Han frågade oss om han kunde flytta in med oss i vårt hus, säger Wandell i Betssons podcast SHL-podden möter.

Örebro-centern Tom Wandell lämnade NHL och Dallas Stars efter 229 matcher för klubben 2013 och landade hemma i Sverige igen 2016 efter ett antal år i KHL. I Betssons podcast SHL-podden möter berättar nu 32-åringen en den långa, och stundtals brokiga, utlandskarriären och hur det var att spela både med och mot världens absolut bästa spelare.

– Ja, under mitt första år i NHL så blev jag starstrucked nästan varje match. När allting var så nytt så blev man ju det, men sedan så kommer man ju in i den där bubblan själv. Då har man redan mött dem ett par gånger, så “då kör vi igen” liksom, men första gången man träffar de här killarna och spelar mot de här spelarna så blir man ju såhär “oj, wow!”. Absolut, säger Wandell i podden.

Under tiden i Dallas hade Södertälje-sonen lagkompisar som Mike Modano, Jamie Benn, Brad Richards, Sergei Zubov och Loui Eriksson, men de allra flesta bleknar i jämförelse med den tjeckiske superstjärnan Jaromir Jagr, som kom till klubben efter lockouten 2012. Den femfaldige poängligavinnaren hade det dock inte helt enkelt att slå sig till ro i Texas.

– Jag spelade ihop med Philip Larsen, som nu spelar i Ryssland, och under mitt sista år i Dallas var ju även Jagr där. Då hade inte han någonstans att bo. Jag och Philip bodde tillsammans och då gick han och frågade oss om han kunde flytta in med oss i vårt hus. Jag och Philip tittade ju bara på varandra och undrade “frågade han precis om han kan få bo med oss?”. Jag sa det att “han kan ta master bedroom, det är lugnt” (skratt). Philip och jag skrattade så mycket, berättar Wandell och fortsätter:

– Det var faktiskt väldigt nära. Han pratade flera gånger om att han inte hade hittat någonstans att bo och att han eventuellt ville flytta in hos oss, men det slutade med att han bodde på hotell resten av säsongen ändå. Det hade kunnat bli någonting extraordinärt av det där och bara själva grejen, vi brukar kunna prata om det ibland, att “vad nära det var att vi hade blivit roomies med Jagr”.

Örebro-stjärnan vittnar även om den nu 47-årige stjärnans aningen udda vanor när det kom till träningstider och rutiner. Udda företeelser som kanske kan ha varit en anledning till att NHL-karriären blev närmare otroliga 2000 matcher lång, inklusive slutspel.

– Ja, absolut. Han brukar ju träna på nätterna och sådana grejer. Han hade alla möjliga konstiga saker för sig egentligen, men det är hans grej och det fungerar ju för honom. Man kan ju inte klaga på hans karriär och om det har fungerat för honom så här långt så…

– Lyssna på SHL-podden på iTunes!