”Thörnberg är ovärderlig”

Hem » SHL Podcast » ”Thörnberg är ovärderlig”

Martin Thörnberg, som spelat över 600 SHL-matcher för HV71 och vunnit fyra SM-guld, skrev under tisdagen på ett nytt tvåårskontrakt. Forne lagkamraten Pär Arlbrandt hyllar HV:s beslut.
– Han är ovärderlig för HV71. Vill han ha två år så tycker jag att han ska få det, säger han i senaste avsnittet av SHL-podden.

Martin Thörnberg är född i Jönköping och debuterade i HV71:s A-lag som 18-åring 2002. Femton år senare har han spelat tolv säsonger och totalt över 600 matcher i HV-tröjan och trots fyra säsonger i KHL under sina kanske bästa år, så har han lyft SM-bucklan fyra gånger.

Under tisdagen annonserade HV71 att den nu 34-årige Thörnberg skrivit på för ytterligare två år, något som forne lagkamraten och SM-guldvinnaren Pär Arlbrandt förstår. Speciellt när han tänker tillbaka på finalserien mot Brynäs i våras.
– Han betyder otroligt mycket för HV71. Under grundserien förra säsongen så började han ju otroligt bra men var sedan upp och ner. I slutspelet däremot, framför allt i finalen, så var han helt otrolig både på och utanför isen. Han var en stor anledning till att vi vann. Man förstod varför han hade vunnit SM-guld tre gånger tidigare, säger ”Arla” i senaste avsnittet av SHL-podden och fortsätter hyllningarna:

– Han är ovärderlig. Han älskar att träna och har väldigt svårt att sitta still. Han gillar när det blir hett och viker aldrig ner sig. Han är en riktig kulturbärare för HV71.

Thörnbergs poängsnitt har minskat de senaste åren och även om Arlbrandt förstår förlängningen så är han lite överraskad över att det inte bara blev ett år.
– Det är rätt av HV att förlänga även om två år var lite överraskande även för mig. Samtidigt har han gjort så otroligt mycket för HV71 och bidrar fortfarande. Så vill han ha två år så tycker jag att han ska få det, säger han.

MARTIN THÖRNBERG PÅ ELITEPROSPECT

Vinner HV71 nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Thörnberg är runt 43.00)