”Sveriges domare är riktigt, riktigt bra”

Hem » SHL Podcast » ”Sveriges domare är riktigt, riktigt bra”

Bild: Bildbyrån

Hockeydomare brukar sällan få rubriker eller positiva kommentarer men i senaste avsnittet av SHL-podden får de svenska SHL-domarna rejält med beröm.
– Jag tycker att Sveriges domare är riktigt, riktigt bra. Självklart gör de misstag också, men overall så tycker jag de håller toppklass, säger Pär Arlbrandt.

I veckan uttryckte hockeyjournalisten Linus Norberg en aningen kontroversiell åsikt i Sportbladets hockeypodcast Hockeystudion, där han menade att domarna systematiskt dömer mot Djurgården.
– Jag kommer bli uppäten för det här i resten av landet men jag har märkt en tydlig tendens och min fasta övertygelse är att Djurgården snedfördelas av domarna, sa han i podcasten.

Ämnet diskuterades i det senaste avsnittet av SHL-podden, där förre SHL-poängkungen Pär Arlbrandt ställer sig frågande till uttalandet.
– Jag har oerhört svårt att se det, men Linus har förmodligen sett Djurgårdens alla matcher. Och det har inte jag gjort. Men det låter mer som ett supporteruttalande än fakta, säger ”Arla” och fortsätter istället hylla de svenska domarna:

– Jag tycker att Sveriges domare är riktigt, riktigt bra.

Tyckte du det när du spelade också?
– Ja, absolut. Självklart gör de misstag också, men overall så tycker jag de håller toppklass.

Andrée Brendheden, som var lagkapten i Rögle 2010/11, är inne på samma linje.
– Jag tycker också att domarna i Sverige är skitbra. Det är riktigt, riktigt bra nivå. Ser man helheten så tror jag nog att det är mest en uppfattning man får som bortasupporter, att hemmalaget får fördelar och domarbesluten med sig. Ser man sen utvisningarna så man kan nog erkänna att det var rätt beslut.

Vinner Djurgården nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om domarna är runt 30.00)