Stor tro på kaptenen: “Jätteskönt för honom”

Hem » SHL Podcast » Stor tro på kaptenen: “Jätteskönt för honom”

Leksand har förstärkt forwardsuppsättningen inför kommande säsong med bland andra Carter Camper och Peter Cehlarik. Spelare som väntas få stora mängder förtroende och istid av tränare Björn Hellqvist, men där bakom kan lagkaptenen Patrik Zackrisson få agera i lugnare vatten.

– Jag tror att det är jätteskönt nu att han får vara andracenter och slippa pressen att han måste göra mål och poäng varje match, säger Pär Arlbrandt i Betssons SHL-podden.

Förra säsongen slutade med en negativ kvalplats för Leksand och till den här säsongen har sportchef Thomas Johansson gjort vad han kan för att förstärka laget. De, på förhand, största utropstecknen bland truppens nyförvärv är forwardsduon Carter Camper och Peter Cehlarik, men trots att potentialen finns så är inte alla helt övertygade om att satsningen kommer att falla väl ut för dalmasarna.

– Forwardssidan är bättre än i fjol. Absolut. Jag känner mig mer säker på Cehlarik än på Camper nästan. Camper har spelat i Nordamerika i hela sitt liv. Han har visserligen gjort det bra på försäsongen, men det kan vara som han i Brynäs i fjol, (Jaedon) Descheneau. Man tänkte att han skulle göra 60 pinnar typ, men så gick det åt skogen. Så jag avvaktar lite där, men (Björn, reds. anm.) Hellqvist har ju uttalat sig att det här är en av de bästa förstakedjorna i SHL. Vi får väl se, säger den tidigare storspelaren Pär Arlbrant i Betssons SHL-podden.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


“Arla” tror dock att tillskottet av offensiva stjärnor kan komma att få en positiv inverkan på lagkaptenen Patrik Zackrisson.

– Det är nog dock skönt för en sådan som (Patrik) Zackrisson som kom hem med nästan orimliga förväntningar på sina axlar. Jag tror verkligen att han kände av det och jag tror att det är jätteskönt nu att han får vara andracenter och slippa pressen att han måste göra mål och poäng varje match, säger han.

Nyligen avslutades försäsongsturneringen Skoda Trophy i Södertälje och där var det tydligt för Leksands del att förstakedjan med nämnda Camper och Cehlarik, samt fjolårets interna poängkung Marek Hrivik, fick väldigt mycket istid. Något som kan bli en balansgång för tränare Hellqvist under säsongen.

– Nu säger jag emot mig själv lite, men vad säger Zackrisson om han bara får 14-15 minuter samtidigt som förstakedjan inte producerar poäng i parti och minut? Du har (Mattias) Ritola som också är van att vara inne när det ska produceras och det finns några andra spelare som kan börja knorra lite, säger Arlbrandt och fortsätter:

– Det blir väldigt mycket upp till hur laget reagerar på det. Har du spelare som köper det fullt ut så blir det inga problem, tror jag. Har du däremot spelare som vill ha den rollen själva så kan det bli problem när en tränare så uttalat har en förstakedja.

Silly Season

In:
Otto Paajanen (F), HIFK
Matt Caito (D), KooKoo
Patrik Norén (D), Skellefteå AIK
Carter Camper (F), Utica Comets
Peter Cehlárik (F), Providence Bruins


Ut:
Mattias Karlsson (D), Unknown
Linus Persson (F), Unknown
Thomas Valkvæ Olsen (F), Unknown
Filip Johansson (D), Frölunda HC
Philip Samuelsson (D), IK Oskarshamn

Arla och Fimpens betyg på Leksand

Målvakter
Axel Brage (G)
Janne Juvonen (G)

Betyg
Arla: 2
Fimpen: 2

Backar
Jonas Ahnelöv (D)  “A”
August Berg (D)
Matt Caito (D)
Johan Fransson (D)
Daniel Gunnarsson (D)
Mattias Göransson (D)
Alexander Lundqvist (D)
Lucas Nordsäter (D)
Patrik Norén (D)  “A”
Calle Själin (D)

Betyg
Arla: 2
Fimpen: 2

Forwards
Carter Camper (C)
Peter Cehlárik (LW/RW)
Fredrik Forsberg (LW/RW)
Emil Heineman (LW)
Marek Hrivík (LW/C)
Andreé Hult (C)
Martin Karlsson (LW/RW)  “A”
Jon Knuts (C/W)
Oskar Lang (LW/RW)
Daniel Olsson Trkulja (LW)
Otto Paajanen (C)
Mattias Ritola (LW/RW)
Sebastian Wännström (RW)
Patrik Zackrisson (C/RW)  “C”
Nils Åman (C)

Betyg
Arla: 3
Fimpen: 3

Tränare
Huvudtränare: Björn Hellkvist
Assisterande: Fredrik Hallberg
Assisterande: Mikael Karlberg

Betyg
Arla: 4
Fimpen: 3


TOTAL

Arla: 11
Fimpen: 10

TIPS

Arla: 12
Fimpen: 13