Splittrat kring Dick Axelsson: ”Vill inte ha honom i DIF”

Hem » SHL Podcast » Splittrat kring Dick Axelsson: ”Vill inte ha honom i DIF”

Djurgården tog sig hela vägen fram till final med ett stjärnspäckat lag förra säsongen, men föll mot Frölunda som visade sig vara allt för starka. Inför den här säsongen har man förstärkt med ännu en profil, nämligen Patrik Berglund. DIF-supportern Magnus Bäckström gästar SHL-podden och ger sina bild inför säsongen.

– Det känns lite blandat. Får vi träff så tror jag vi blir väldigt svårslagna. Höjden finns onekligen, men det finns lite frågetecken också. Det blir en spännande säsong, säger supportern Magnus Bäckström.

Vad känner du kring Dick Axelssons vara eller icke-vara i klubben?

– Jag vill inte se honom i Djurgården den här säsongen. Det är en vattendelare bland supportrar, generellt. Det går inte att blunda för slutspelet han gjorde förra säsongen. Men med den här truppsammansättningen så tror jag det finns en risk att han blir mer energitjuv än energigivare, menar Magnus Bäckström.


Djurgården vinner guld? 8.50


Lyssna på SHL-podden i iTunes


Christian ”Fimpen” Eklund går ut i försvar för Axelsson:
– Är det någon som ska bryta mönster i den här truppen, förutom ungtupparna, så är det han. Varken Josefson eller Berglund tror jag är såna som bryter mönster, men där är ”Dicken” grym. Jag vill ha honom i laget för jag tycker han är rolig att lyssna och se på, men jag förstår Djurgården.

Dick Axelsson gjorde ett fint slutspel där han var en av de bästa spelarna. Han slutade på en fjärdeplats i poängligan efter 14 (6+8) poäng, och det var hans bästa facit i SHL-slutspel. Trots det blev det ingen fortsättning i klubben. 32-åringen är sen i juni klubblös.

Pär Arlbrandt tror inte att vi kommer se Axelsson i DIF-tröjan det här året.

– Jag är ganska övertygad om att inte han kommer att spela i Djurgården. Jag tycker man ”hör” det mellan raderna i intervjuer med både tränare Robert Ohlsson och sportchefen Joakim Eriksson. Jag skulle bli väldigt förvånad om det sker.