Rödin: ”Spelet har varit för dåligt helt enkelt”

Hem » SHL Podcast » Rödin: ”Spelet har varit för dåligt helt enkelt”

Brynästränaren Magnus Sundquist fick lämna klubben efter en svag säsong och en rad dåliga resultat för gävlelaget. I Betssons SHL-podden Möter talar lagkaptenen Anton Rödin ut dagen efter beskedet.
– 
Spelet har varit för dåligt helt enkelt, säger Rödin i podden.

Tredje tränaren som får lämna på tre säsonger. Omsättningen på ledarsidan i Brynäs har minst sagt varit stor de senaste åren. I måndags blev Magnus Sundquist näst på tur att få lämna sin roll som huvudtränare. Lagkaptenen Anton Rödin tror att inte bara dåliga resultat låg bakom beslutet.

– Delvis är det väl tabelläget, att vi ligger där vi ligger. Men jag tror det handlar om mer än det också. Mycket på slutet har varit att spelet har varit för dåligt helt enkelt. De såg väl att det inte fanns någon vändpunkt på det, utan kände att det måste brytas av för att komma i en ny riktning med själva spelet. Sedan kommer det inte ske över en natt heller, men det var väl det som krävdes då, säger Rödin i Betssons SHL-podden.

Mårthen Bergman: Känner du också att det har kört fast, om man ska förenkla det?
– Ja, men lite så har det väl varit på slutet. Vi vinner inte på våra bra dagar och vi vinner definitivt inte på dåliga dagar. Det är väl där någonstans man måste vara. Man måste ha ett spelsystem som är vattentätt så att du kan vinna på dåliga dagar, och när du är bra så ska du vinna. Visst kan du torska en sådan match också, men inte så mycket som det har varit.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Brynäs vinner mot Rögle (2.55)


Magnus Sundquist talade i en intervju med Sportexpressen ut om känslorna efter beskedet och menade att han rannsakar sig själv, men att hela den sportsliga ledningen borde göra detsamma efter den stora tränaromsättningen som varit. Han berättade också att han delvis frångått sina principer om hur han vill spela och agera.

– Samtidigt, man får hänga med på en linje om klubben vill det. Det har jag sagt ja till. Med facit i hand kanske man skulle kört lite mer på det som man står för själv, sa Sundqvist till Sportexpressen.

Anton Rödin håller med Sundquist om att skulden ligger på mångas axlar, men han säger också att Sundquist är ytterst ansvarig och då borde köra på sin linje, inte någon annans.

– Det är inte bara han som ska kolla sig själv i spegeln. Det är allt ifrån ledningen till mig och resten av spelarna. Vi alla måste kolla oss i spegeln och se vad vi kan göra bättre för att få den här skutan framåt. Samtidigt är ju Magnus ytterst ansvarig för hur ett lag går, det är han som är kapten på skutan. Om han frångår från hur han vill spela hockey blir det fel. Det är hans beslut tycker jag, antingen har du en rak linje som du kör på eller så blir det fladdrigt.

Mårthen Bergman: Har det varit fladdrigt?
– Spelmässigt har det ju varit lite så emellanåt. Jag säger inte att det är Magnus fel, han är en jättebra kille. Men han är ju trots allt ytterst ansvarig.

Lyssna på hela podden ovan, där snacket om Sundquist kommer i poddens inledning.