Speciella debuten – i Crosbys stora comeback

Hem » SHL Podcast » Speciella debuten – i Crosbys stora comeback

Foto: Bildbyrån

Det var en av David Ullströms största kvällar i karriären. NHL-debut borta mot Pittsburgh i november 2011. Men det hamnade, minst sagt, lite i skymundan av en annan spelares comeback.

Efter att ha gjort det riktigt bra i New York Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers fick David Ullström chansen att debutera i NHL i november 2011.
– Jag blev uppkallad på morgonen och åkte ner och satte mig på planet med laget. Då under dagen när jag satt i bilen och ringde föräldrarna och så där, så läste jag på Twitter eller någonting att Crosby skulle göra comeback, berättar Ullström.

Och det var inte vilken comeback som helst. Sidney Crosby hade varit borta under tio månader efter hjärnskakning från en tackling av Victor Hedman och nu skulle hemmapubliken i Pittsburgh äntligen få se ”Sid the Kid” spela igen.
– Precis när jag kliver på isen på värmningen inför matchen gör han det också. Då jublas det ganska så rejält, då var det fullt liv i arenan. Det var en lite speciell match, minns Ullström som också fick se hur speciell Crosby är som spelare.
– Vi torskade med 5-0 och Crosby gjorde 2+2. Två pass med backhand och två mål med backhand. Det var en tung match, jag spelade inte jättemycket. Jag gick in och smällde på några gånger och försökte åka mycket skridskor, jag hade ju mycket energi i kroppen. Men tränaren var nöjd i alla fall och sa att jag skulle fortsätta.

Ullström fick sedan en fin start på NHL-karriären och satte sitt första mål mot Tampa Bay hemma.
– Det var lite roligt också, jag gör ju aldrig slagskottmål. Som forward gör man ju sällan det. Men jag fick en fin droppass av Josh Bailey. Så skjuter jag direkt under stöten på bortre sidan.

Mårthen Bergman: Var det fett?
– Det var coolt faktiskt. Den här känslan i kroppen, det är något märkligt som händer. Det är så mycket känslor som vill ut. Jag kommer ihåg att jag nästan svimmade, det blev nästan svart. Sedan kom Steve Staios och fångade upp mig och sa ”one of many kid”. Och vad fel han hade, haha, berättar Ullström som hann med sex NHL-mål totalt.

Hela avsnittet med David Ullström kan ni lyssna på nedan. Förutom NHL-debuten blir det snack om känslorna för moderklubben, säsongen i AHL som var han bästa i karriären, men också den absolut märkligaste, gulden med HV71, alla flyttar i KHL, hockeybildssamlandet och idolen Sergej Fjodorov.

Hela snacket om NHL-debuten finns 27.30 in i klippet.

3 Replies to “Speciella debuten – i Crosbys stora comeback”