”Jag ser Luleå som hemma nu”

Hem » SHL Podcast » ”Jag ser Luleå som hemma nu”

Foto: Bildbyrån

Uppväxt i de småländska skogarna och hockeyfostrad i Tingsryd. Men det är i Luleå som Niklas Olausson har spenderat längst tid av sin hockeykarriär som senior.
– Luleå betyder oerhört mycket, säger Olausson i veckans SHL-podden möter.

Efter äventyr i Schweiz och Finland återvände Niklas Olausson till Luleå inför den här säsongen. Han fick C:et på bröstet och gör nu sin sjunde säsong i klubben. Det är ingen överdrift att säga att smålänningen har hittat hem i norr.

– Det var här jag fick riktigt chansen i SHL och slog igenom på det sättet. Jag spelade här när jag fick göra mina första landskamper, det är i Luleå jag har träffat min sambo och det är ifrån Luleå mitt barn är. Jag ser Luleå som hemma nu, berättar Niklas Olausson i podden.

Känslor som Olausson menar att han försöker koppla bort så mycket det går för att kunna prestera på topp på isen.

– Man vet att det är en business vi håller på med. Det gäller att prestera här och nu och du får inget gratis bara för att du gillar Luleå. Det är väl snarare tvärtom att man vill så mycket ofta för att man har de känslorna. Oavsett hur mycket du tycker om klubben du spelar i så måste du ner och göra ditt jobb. Du kan inte tänka ”om” eller ”när” utan du måste sortera bort det och göra ditt jobb så gott det bara går.

Lyssna på hela SHL-podden möter ovan, där det förutom relationen till Luleå snackas om att hellre passa än skjuta, hur det är att växa upp i de småländska skogarna, radarpartnern Pär Arlbrandt, att vara Gud och ett legendariskt elvasekunders-byte.