Slutspelsdags – Fimpen och Arla tippar alla kvartsfinaler

Hem » SHL Podcast » Slutspelsdags – Fimpen och Arla tippar alla kvartsfinaler

Det är dags för kvartsfinaler i SM-slutspelet! I det senaste avsnittet av SHL-podden går studion igenom samtliga matchserier. Experterna Christian “Fimpen” Eklund och Pär “Arla” Arlbrandt tippar hur det går.

Färjestad-HV71

Seriesegrarna från Karlstad är favoriter till att vinna SM-guld och HV71 lär bli en enkel munsbit i den första runda. Fimpen och Arla är båda överrens om att Färjestad bör gå vidare från den här serien.

Arla tippar 4-1
Tabellen ljuger aldrig. Målvakten Markus Svensson har vunnit två SM-guld med Skellefteå och det är fördel Färjestad på backsidan, men på forwardssidan är det lite jämnare. Färjestad är lite skickligare och det jag ser som HV:s chans är det fysiska spelet, jag tror de kommer pumpa på ordentligt. Slutspel ska man inte underskatta, HV har många vinnarskallar som är beredda att offra oerhört mycket, men gör jag en grundlig genomgång så blir Färjestad ganska klara favoriter.

Fimpen tippar 4-2
Jag tycker att man gått runt och väntat på HV hela säsongen men det har inte kuggat i, det har inte fungerat. Det har inte hänt någonting och jag ser inte vad som skulle kunna hända nu helt plötsligt mot Färjestad som tuggat på hela säsongen.

Luleå-Växjö

Luleå var länge med och slogs om att vinna grundserien men slutade till slut tvåa. Tack vare ett effektivt anfallsspel och ett makalöst målvaktsspel blev norrbottningarna några av de mest svårslagna i serien. Men mot regerande mästarna är de inte klara favoriter.

Arla tippar 4-2
Växjös kedja med Versteeg, Horak och Kiiskinen avgjorde åttondelen mot Örebro på egen hand. Men om det är någonting som “Bulan” älskar så är det att stoppa storstjärnorna. De kommer få det tufft i den här serien. Jag tror på Luleå, det har jag gjort hela säsongen. De har fler femmor som kan göra mål helt enkelt.

Fimpen tippar 3-4
“Bulan” är duktig på att få grabbarna att komma till jobbet varje dag i serien. De har spelat slutspelshockey från dag ett för att han ligger på dem, vilket inte Växjö gör utan de gör det som behövs. Jag tror att det finns en så mycket större växel i Växjö och att Luleå tror att de är lite bättre än vad de egentligen är.

Frölunda-Malmö

En av två kvartsfinaler där inget av lagen tog sig in via play-in, därav är det två lag som haft mycket tid på sig att studera varandra. På förhand kanske den jämnaste matchserien, även om Frölunda vann tre av fyra matcher i grundserien.

Arla tippar 4-1
Det är det här jag ser fram emot mest. Oj vilken prestige det är mellan Peter Andersson och Roger Rönnberg, de två sämsta förlorarna i hela SHL. Frölunda åkte ut mot Malmö förra säsongen och jag vill inte se Rönnbergs ögon om det händer igen. Jag tror dock Frölunda ha lärt sig läxan och dessutom har Malmö ett uselt boxplay. Frölunda är ett bättre hockeylag och har sett bättre ut på slutet.

Fimpen tippar 3-4
Jag vill ju tro på Malmö. De är ett sämre hockeylag än Frölunda, men… När vi har varit runt på Fimpens resa säger grabbar i lagen att det på riktigt gör ont att möta Malmö, det gör fysiskt ont. De är tunga och det smäller, frågan är om Malmö orkar vara det i sju matcher för då kan de slå ut Frölunda, men då måste de vara påkopplade hela tiden.

Djurgården-Skellefteå

Fyran mot femman i grundserien, och ändå känns det som att lagen kommer från helt olika säsonger. Djurgården har sett väldigt starka ut medan Skellefteå har lämnat mer att önska. Det är upp till Skellefteås storstjärnor om de ska vinna det här, annars tror experterna på Djurgårdsavancemang.

Arla tippar 4-2
Jag har stor Djurgårdskänsla i den här serien. Skellefteå saknar Jimmie Ericsson i den här serien. Han skulle behöva för att visa att det går, han tror alltid på att de ska vinna, det gäller att få in den mentaliteten hos övriga spelare. På målvaktssidan är det klar fördel Djurgården, och hos andra spelare också…

Fimpen tippar 4-2
Först sa jag 4-1, men det lät så kaxigt. Jag tycker att det känns som att Skellefteå hela säsongen har jagat den här slutspelsplatsen och att de nu kanske är lite nöjda över att de tog sig direkt till slutspel. Det har inte lossnat för säsongen och de matcher jag sett mellan Djurgården och Skellefteå har jag aldrig varit orolig. Jag har svårt att se att Skellefteå ska kunna lyfta.

Vill du höra längre resonemang från Fimpen och Arla finns det att lyssna på i den senaste avsnittet av SHL-podden. Där berättar även Stats-Jocke ingående hur det har sett ut lagen sinsemellan under säsongen.

Lyssna på avsnittet på iTunes