Sist i ligan: ”Finns inga ursäkter”

Hem » SHL Podcast » Sist i ligan: ”Finns inga ursäkter”

Förstärkt spelartrupp och en vass förstakedja. Trots det ligger Linköping för närvarande sist i tabellen. Men vad är det som inte funkar?
– De ligger helt klart på en plats som de inte ska ligga på med den här truppen. Så enkelt är det, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i avsnittet.

Förra säsongen var en riktig besvikelse för Linköping, men inför den här såg i alla fall SHL-podden en klar uppgradering i spelartruppen, allra främst på forwardssidan. Hittills har det dock inte lossnat för laget, och i lördags lyckades dessutom Leksand plocka sin första bortaseger mot Linköping – på 14 år. Är det något som inte fungerar i laget eller bör de ha mer tålamod, frågar sig SHL-podden.

– Nej, det ska de absolut inte ha. Den här säsongen ska de leverera, det är inget snack om saken. Sen har det bara gått sex matcher, men det är ju inte den här starten de hoppats på, det vågar jag lova, säger Pär ”Arla” Arlbrandt och fortsätter.

– Samtidigt borta mot Färjestad gör de kanske sin bästa match under Berts tid som huvudtränare. De ligger under med 3-0 efter nio minuter, sen skjuter de 50 skott mot Färjestads 12, 18 eller vad det var.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Linköping vinner guld (22.00)


Trots en avslutningsvis fin skottstatistik lyckades Linköping ändå inte bygga vidare på Färjestadsmatchen under helgens hemmamöte mot Leksand. En match som enligt Arla måste vara vinst om de vill undvika bottenstriden.

– Förra säsongen var de ett bottenlag på pappret tycker jag. Den här säsongen är man definitivt inte det, så det finns inga ursäkter för att ligga sist. Varför det inte funkar, det är svårt som utomstående att veta. Jag vet inte om det kan vara att gruppen inte känner trygghet eller inte har svetsats samman tillräckligt. Många nya spelare, många finska spelare, alla kanske inte har lärt sig riktigt hur de vill spela. Jag vet inte, jag sitter och spekulerar, men de ligger helt klart på en plats som de inte ska ligga på med den här truppen. Så enkelt är det, säger Arla.

Förutom många nya spelare tror Arla även att målvaktssidan kan vara en bidragande faktor till den svaga säsongsinledningen. Han tar bland annat upp Jussi Rynnäs debutmatch mot Färjestad som ett exempel, där LHC-målvakten fick kliva av isen efter tre insläppta mål på mindre än tio minuter.

– Visserligen, han släppte väl någon dålig retur där, men det var väldigt svåra lägen. Det är ju inte optimalt heller. Möjligt att han kom in lite mer oförberedd än vad de kanske trodde eller tänkte, för normalt sett ska han ju ha fått stå en två, tre matcher så här långt i alla fall. Men av någon anledning har de ju inte velat släppa in honom. Det är ju inte optimalt när en tilltänkt andremålvakt som Niklas Lundström har fått dra det stora lasset heller.

Lyssna på hela snacket om Linköping 13.30 minuter in i avsnittet ovan.