SHL:s drömfemmor enligt Fimpen och Arla

Hem » SHL Podcast » SHL:s drömfemmor enligt Fimpen och Arla

Statistik vs underhållning. I veckans SHL-podden tar Pär ”Arla” Arlbrandt och Christian ”Fimpen” Eklund ut sina absoluta drömfemmor från den här säsongen.
– Det är såna jag vill pröjsa för att se, säger Fimpen i avsnittet.

Efter årets SHL-säsong har det blivit dags för poddpanelen att utse de bästa och mest sevärda spelarna. Med två helt olika tänk väntar två nästintill unika femmor, med ett undantag: Röglebacken Kodie Curran som imponerat stort på såväl Christian Eklund som Pär Arlbrandt.

– Ni vet att jag älskar honom och har gjort det nästan sedan dag ett. Han har gått från klarhet till klarhet, vann backarnas poängliga, snittade över en poäng per match och det var väl Cam Abbott som sa ”jag ser inte varför han inte skulle lyckas i NHL” och jag kan bara hålla med, säger Arlbrandt.

Eklund som har samma förstanamn på sin backlista håller med.

– Allt annat vore ju hemskt. Allt det som man själv inte var vill man ju se, konstaterar han.

Bland Arlbrandts backar finns även en spelare som enligt honom är ett av årets stora genombrott, Luleås nummer 27 Nils Lundkvist. Målet får Skellefteås Gustaf Lindvall vakta tack vare sin imponerande statistik.

– Han har alltså stått 36 matcher, 1,78 i snitt. Men framför allt, lyssna på det här, han har vunnit 24 matcher, förlorat sju och tre oavgjorda under ordinarie tid. Det är otroliga siffror för ett Skellefteå som inte varit ett topplag hela säsongen. Hatten av.


Lyssna på SHL-podden i iTunes


På forwardssidan tar sig Färjestads Marcus Nilsson och Linköpings Broc Little in i Arlbrandts femma och valet av center föll till slut på Fredrik Händemark.

– Där har ni min femma för året, avslutar Arlbrandt och lämnar över till Eklund som valt en annan taktik.

– Eftersom jag visste att Arla skulle göra en sån här proffsig med statistik och allting så tänkte jag att det inte är någon idé att jag går in där och grottar mig. Jag kommer gå på den femma som jag hade betalat för att se, och det behöver inte vara de bästa, säger han och fortsätter:

– Om jag vill lägga min sista slant på att gå och kolla, då hade jag velat se Oscar Alsenfelt i målet. Jag tycker han gör spektakulära räddningar ibland, han är en skön pjäs och när vi träffade honom var han en härlig kille.

Framför Alsenfelt ställer han upp med tidigare nämnda Kodie Curran tillsammans med DIF-backen Linus Hultström. Längst fram hamnar Frölundas Ryan Lasch och Malmös Emil Sylvegård.

– Såklart. Jag vill se någon som tjafsar, som är där och kan reta upp folk och åker in och sprutar snö på målvakten i onödan så jag blir förbannad. Såna behövs också, så Sylvegård betalar jag gärna pengar för att titta på.

Sist men inte minst, och den enligt Eklund mest självklara spelaren i femman:

– Det kan ni nog gissa, säger han och avslutar:

– Det är en bra blandning den där femman. Det är såna jag vill pröjsa för att se.

Lyssna på avsnittet för att höra hela femmorna med motivering. Du hittar snacket 44 minuter in i avsnittet ovan.