SHL-profilen lägger av: ”En av de absolut största”

Hem » SHL Podcast » SHL-profilen lägger av: ”En av de absolut största”

39-årige Jimmie Ericsson slutar med ishockeyn efter en skada. I veckans SHL-podden hyllar panelen hans karriär med bland annat 15 säsonger i Skellefteå.
– Det är respekt, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Under fjolårssäsongen slet Jimmie Ericsson av både hälsena och vadmuskel. Sedan dess har han kämpat för att komma tillbaka, men nu meddelar Skellefteå-profilen att han lägger av, 39 år gammal.

– Det är respekt. Jag kan älska det. 15 år i samma klubb, alltid varit där och jävlats och alltid gett 100 procent, säger Christian Eklund.

Programledare Mårthen Bergman: Hur var han?
– Jag tycker han var lite gnällig, men han tyckte nog precis samma sak om mig. Men jag respekterade den typen av spelare som han var. Han var mycket bättre också, än vad jag var. Så han hade lite annat att tänka på. Jag kunde bara gnälla, han var tvungen att gnälla – och vara bra hockeyspelare också. Det var väl det som var skillnaden, säger Eklund som själv ställts mot Jimmie Ericsson på isen flera gånger.

– Men ingen skugga ska falla över hans karriär. Det har varit en sjukt cool karriär och han har varit Skellefteå trogen och en av de absolut största, fortsätter Eklund.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


På meritlistan finns bland annat SM-guld, VM-guld, OS-silver och flera duster med Frölundas Joel Lundqvist. Mårthen Bergman lyfter fram en artikel från Göteborgsposten där Frölunda-kaptenen blir intervjuad efter beskedet. ”Det brinner bara när jag ser han på isen, man vill bara slå han”, sa han då, samtidigt som han även hyllade rivalens karriär.

Ett av Mårthen Bergmans starkaste minnen med Jimmie Ericsson utspelar sig under säsongen 2005-2006 i Leksand.

– De åkte ur och han åkte runt med något jäkla Skellefteå-märke på bilen i Leksand. Det var inte superpopulärt kan jag tala om, säger han och skrattar.

– Nej, men det är ju synd att han får sluta på grund av en skada, det hade varit häftigt att se honom göra comeback en gång till i år, säger Eklund.

Bergman håller med:

– Framför allt nu när de går så jäkla bra. Det hade varit kul att få se honom i ett slutspel.