”Lassinantti kan leda Luleå till SM-guld”

Hem » SHL Podcast » ”Lassinantti kan leda Luleå till SM-guld”

Luleå går mot serieseger och det är mycket tack vare Joel Lassinantti i mål. I avsnitt 79 av SHL-podden diskuteras det om den heta målvakten kan bärga guldet till Norrbotten.

Luleå har vunnit elva raka matcher och leder tabellen med en poäng före Färjestad. De båda topplagen möter varandra 12 mars och vinnaren där kommer med stor sannolikhet ta hem grundserien och få hemmaplansfördel hela slutspelet. Just nu är Luleå det hetaste laget, även om de oftast vinner matcherna med uddamålet. I det senaste avsnittet av SHL-podden kom samtalsämnet in på ifall Luleås försvarsstarka hockey har en möjlighet att räcka hela vägen till SM-guld.
– De känns otroligt trygga när de har en ledning, säger SHL-poddens expert Pär ”Arla” Arlbrandt och fortsätter:
– Jag läste att de tagit ledningen i 14 raka matcher. Ett Luleå som tar ledningen är hemska att möta. Under segersviten de radat upp har de gjort max tre mål i varje match, förutom en då de vann med 5-1.

Poddens andra expert, tillika webb-TV-stjärna, Christian ”Fimpen” Eklund är inte lika imponerad av norrbottningarna. Han ser en brist hos dem.
– Problemet är om Lassinantti inte håller. Om han börjar läcka lite måste Luleå plötsligt börja göra fyra mål framåt i varje match. Brukar du inte göra mål framåt är det svårt att plötsligt ändra på det.
Att Joel Lassinantti plötsligt skulle vika ner sig känns inte särskilt troligt just nu. 26-åringen med de svarta benskydden är just nu ligans hetaste målvakt. Stats-Jocke berättar i podden att i de senaste tio matcherna som Lassinantti stått har han bara släppt in åtta mål och har en räddningsprocent på 96,31%. I nio matcher släppte han in max ett mål och pulvriserade därmed det tidigare rekordet från 70-talet som låg på fem.
– Lassinantti är väldigt bra just nu. Slår du upp “stabil” i en ordbok kommer det upp en bild på honom. Jag tror alla i Luleå känner en stor trygghet när han står i mål. Många målvakter hade gjort det bra i Luleå, men han är ändå en ruggigt kompetent målvakt, säger Arla.
När Arla och Fimpen ska tippa vilka de tror vinner SM-guld i slutändan säger båda Luleå.
– De har det som behövs, ett tjurigt gäng och en bra målvakt, säger Fimpen.
– De är ruggit stabila just nu, understryker Arla.

Lyssna på SHL-podden i iTunes