SHL-podden tar ut säsongens lag – i tre skepnader

Hem » SHL Podcast » SHL-podden tar ut säsongens lag – i tre skepnader

Säsongen är helt över och det är dags att summera. Därför har SHL-podden tagit ut tre stycken olika säsongens lag, med ganska olika skepnader. ”Brukarfemman”, ”Lirarfemman” och ”Statsfemman” (plus målvakt).

Fimpens lag – ”Brunkarfemman”

Målvakt:

Niklas Svedberg, Timrå – ”Det var svårt att hitta en slips, men Svedberg vevar lite så han får vara med. Även om han också har filmat.”

Backar:

Oscar Engsund, Luleå/Ilari Melart, Färjestad – ”Tufft backpar att möta kan jag tänka mig.”

Forwards:

Daniel Brodin, Djurgården – ”Krävs ingen motivering.”

Fredrik Händemark, Malmö – ”Han verkar tung att möta och ändå en jävla fin lirare. Jag har en förkärlek till Malmö där nere. Jag tycker de är ett grisigt gäng och kul att kolla på.”

Emil Sylvegård, Malmö – ”Behövs inte heller någon vidare förklaring, det händer mycket runt honom. Och mycket för att han inte ligger kvar och vrider sig efter en tackling.”

Arlas lag – ”Lirarfemman”

Målvakt:

Christoffer Rifalk, Oskarshamn – ”Spelar i SHL nästa år. Han kommer med tack vare sitt spel med klubban. Visar en jäkla mental styrka mot AIK i Allsvenska finalen.”

Backar:

Joel Persson, Växjö – ”Han bar Växjös offensiva backspel. När han var borta så syntes det väldigt tydligt. Bra på att ta upp pucken, hittar förstapass och styr PP på ett jättebra sätt.”

Lukas Bengtsson, Linköping – ”Han har varit dominant. Ruggig skridskoåkning och så har han en hästspark till skott. Är kvar i VM-truppen trots alla NHL-spelare som är där.”

Forwards:

Ryan Lasch, Frölunda – ”Vinner man poängligan i både grundserie och slutspel har man i min femma att göra helt enkelt. Verkar vara en bra lagspelare också.”

Ted Brithén, Rögle – ”Har gjort sin bästa säsong i karriären. En underbar kedja med Bristedt och Zaar. En klassisk tvåvägscenter, stark som tusan och ser spelet bra. En sådan spelare man älskar att spela med.”

Joakim Nygård, Färjestad – ”Så fruktansvärt snabb, teknisk och effektiv i sin hockey. Även en bra framspelare. Jag tycker att han har det mesta offensivt. Är också kvar i VM-truppen.”

Stats-Jockes lag – ”Statsfemman”

Målvakt:

Joel Lassinantti, Luleå – ”Minst antal insläppta, högst räddningsprocent och flest räddningar av alla i grundserien.”

Backar:

Johannes Kinnvall, Timrå – ”Vann målligan för backar i grundserien tillsammans med Codie Curran. Tolv mål gjorde de, men Kinnvall hade totalt mindre istid per match. Fem av de målen gjorde han dock när laget låg under med mer än ett mål, men det kan inte Jonannes lastas för.”

Simon Bertilsson, Brynäs – ”Viktigt med en defensiv kugge. Simon Bertilsson täckte överlägset flest skott av alla i grundserien. 101 mot tvåan Adam Masuhr på 79.”

Forwards:

Joel Lundqvist, Frölunda – ”Vann tekningsligan i grundserien, 61,4 procent, och vann även tekningsligan i slutspelet, 61,6 procent. Fjärde säsongen i rad Joel har över 60 procent.”

Ryan Lasch, Frölunda – ”Vinner poängligan grundserien, vinner poängligan i slutspelet. Räknar man ihop både grundserien och slutspelet gjorde han 69 poäng, två var Jesse Virtanen med 52 poäng.”

Jack Connolly, Luleå – ”Flest matchavgörande mål i både grundserien och slutspel, åtta stycken.”

Längre motiveringar och annat smått och gått går att höra i SHL-poddens 96:e avsnitt. Föredrar du att lyssna i iTunes? Klicka här.