Ryno ryktas lämna FBK: ”Bäst för båda parter”

Hem » SHL Podcast » Ryno ryktas lämna FBK: ”Bäst för båda parter”

Hur bra är Johan Ryno just nu? Expertpanelen spekulerar i om den bänkade FBK-centern är på väg att lämna klubben i veckans SHL-podden.
– Jag har saknat det här jävlar anammat, säger Pär Arlbrandt i avsnittet.

Johan Ryno är tänkt att vara Färjestads förstacenter, men under slutet av säsongen har han fått sitta på bänken. Senaste matcherna har han inte ens varit med i truppen. Programledare Mårthen Bergman menar att det har varit tydligt att FBK-centern inte är nöjd med situationen och att de letar en ny klubb till honom. Hans kontrakt går dessutom ut efter den här säsongen.

– Jag tänker att det är bäst för båda parter om det blir en flytt. En tilltänkt förstacenter, det är ganska tydliga signaler från lagledningen att skicka upp honom på läktaren även när Lindqvist är borta nu. Antingen har det skurit sig personligt eller så tycker de helt enkelt inte att han presterat på den nivån de förväntar sig så jag är ganska övertygad om att det kommer hända något där före den 15e, säger Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Förra säsongen gjorde Ryno 29 poäng på 45 matcher. Säsongen innan dess blev det 46 på 46. Den här säsongen har han hittills stått för 15 poäng på 30 matcher. Joakim ”Stats-Jocke” Österberg konstaterar dock att han bara gjort ett mål och en assist sedan den 16 november förra året. Hur bra är han egentligen just nu frågar sig Mårthen Bergman i avsnittet.

– Svårt att säga, men det är ju en andra- tredjecenter i många lag. För att bli den där toppspelaren saknar han kanske ledaregenskaper. Men spelmässigt håller han ju, han har ruggigt fina passningar och är majestätisk på något sätt, han är så stor också. Men jag har saknat lite det här jävlar anammat om jag ska vara ärlig, säger Pär Arlbrandt.

Mårthen Bergman håller med och berättar om första gången han såg Ryno spela i Leksand.

– Då tänkte jag, hur kan han inte spela i NHL? Han har ju allt – storlek, teknik, skott. Han har ju sjukt bra handledsskott, passningsspel, spelsinne, rubbet. Men det är ju just det, ingen tränare har fått ut allt det. Jag skulle säga att han inte är en spelare som leder, men som är sjukt bra när han blir ledd.

Lyssna på snacket om Johan Ryno elva minuter in i avsnittet ovan.