Rosén: ”Har nobbat ofantliga summor för att få stanna i Växjö”

Hem » SHL Podcast » Rosén: ”Har nobbat ofantliga summor för att få stanna i Växjö”

VÄXJÖ. Robert Rosén har varit en av SHL:s bästa spelare under många år och flera gånger fått erbjudanden från KHL. Han erkänner att det varit lockande, speciellt med tanke på pengarna, men har hela tiden valt att stanna i Växjö.
– Det är ofantliga summor. Men det är inte allt och det har inte varit rätt helt enkelt. Jag trivs jättebra i Växjö. Vi har ett bra lag och vi ska alltid vara med och utmana under de sista matcherna på säsongen, säger Rosén i senaste avsnittet av SHL-podden möter.

Robert Rosén gör i år sin sjätte raka säsong i Växjö-tröjan (elfte totalt), klubben han kom till som 19-åring och var med och vann SM-guld med 2014/15. Under åren har han etablerat sig som en av Växjös viktigaste offensiva spelare och under guldsäsongen gjorde han tolv poäng i slutspelet.

Det har inte gått obemärkt förbi borta i öster. Flera ryska KHL-klubbar har under åren närmat sig Rosén, som dock konsekvent tackat nej. I det senaste avsnittet av SHL-podden möter så berättar Rosén om erbjudanden från KHL.
– Ett par av åren har jag haft kontrakt så då har det varit upp till Växjö att bestämma men jag har aldrig velat det så det har aldrig gått så långt att de ens har behövt ställa frågan till Växjö. För de konkreta erbjudanden jag har gått så har det inte känts tillräckligt rätt för att nappa på det.

– Man väger in lite olika anledningar och bedömer vad som är bäst för en själv och sin familj. Sen ska jag inte sticka under stol med att det är ofantligt mycket mer pengar i Ryssland. Men det är inte allt och det har inte varit rätt helt enkelt. Därmed inte sagt att det är nej för alltid. Varje bud är unikt och man får ta ställning till det när man får det.

Vad är det mest intressanta du har tackat nej till?
– Det är nog Omsk för tre år sen.

Var du sugen då?
– Både och.

Är det den gång du varit närmst att lämna Växjö?
– Nej, det var nog ändå nu efter den här säsongen när kontraktet gick ut. Då var det ut mot Sibirien-hållet. Men av olika anledningar så har det inte blivit något än så länge. Men vi får se, det är inget som är stängt för alltid och det är heller inget som säger att jag kommer att åka om jag får något bud igen.

Hur mycket pengar har du tackat nej till då du tackat nej till KHL-kontrakt? 10 miljoner kronor netto per år?
– Nej, inte riktigt. Lite under där. Så det är ofantliga summor om man ser det så.

Mycket mer än du tjänar i Växjö?
– Ja, absolut. Det är det.

Skulle man kunna säga att du behöver göra i alla fall fem säsonger i Växjö för att få ut lika mycket som du får ut på en säsong i Ryssland?
– Ja, ungefär.

Hur är det att tacka nej till det?
– Det är lockande, det är inget snack om saken men å andra sidan ligger det inte bara pengar utan du måste ju offra att vara borta i åtta-nio månader. Speciellt nu när man har barn så är det en familjesituation som ska fungera med dagis och allt, och man ska trivas som familj. Så det är en del man ska ta hänsyn till.

– Och sen tycker jag det är fantastiskt kul att spela i SHL. Jag trivs jättebra i Växjö. Vi har ett bra lag och vi ska alltid vara med och utmana under de sista matcherna på säsongen. Det känns väldigt inspirerande och är en rolig utmaning. Bara där känner man att det väger tungt till att fortsätta spela i Växjö.

Vinner Växjö nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om KHL-erbjudanden är runt 48.30)