Rögles ras: ”Näst sämst i serien”

Hem » SHL Podcast » Rögles ras: ”Näst sämst i serien”

27 poäng efter tolv första matcherna, bara nio efter elva sista. Panelen diskuterar Rögles jätteras i veckans SHL-podden.
– Är inte det konstigt, frågar sig programledare Mårthen Bergman i avsnittet.

Laget som många hyllade i början av säsongen är inne i en riktig formsvacka. På de senaste elva matcherna har Rögle bara lyckats plocka nio poäng. Från att ha toppat tabellen får ängelholmslaget nu nöja sig med en sjätteplats. SHL-podden blir inte riktigt kloka på raset.

– De har tagit nio poäng och är näst sämst i serien de sista elva matcherna, säger Joakim ”Stats-Jocke” Österberg i avsnittet.

– Är inte det konstigt? Eller är det bara alla skador, frågar sig programledare Mårthen Bergman.

”Mycket skador, på fel killar”, håller Christian ”Fimpen” Eklund med om. Samtidigt hade Rögle en del skador även i inledningen av säsongen, och då vann de ju, konstaterar expertpanelen.

– Det är ju en klassiker. Alla lag får svackor men det gäller bara att hålla dem korta, fortsätter Eklund.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Rögle vinner guld (12.00)


Pär Arlbrandt håller med expertkollegan.

– När man har en liten buffert att spela med så märks det inte när man har de här svackorna riktigt. Det har ju inte varit mycket i media om att Rögle har det så tungt nu. Det är andra lag som har fått ta det, säger han.

Efter helgens omgång fick Rögle återigen se sig besegrade när de gästade bottenlaget Leksand på bortais. Det får Bergman att undra vad som egentligen händer med laget.

– De var helt under isen och har väl (Craig) Schira, (Nick) Sörensen, (Mattias) Sjögren, (Dennis) Everberg och (Dominik) Bokk borta, konstaterar Bergman och lägger till:

– Alltså otroligt svaga.