Arlbrandt: ”En av seriens bästa förstakedjor”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: ”En av seriens bästa förstakedjor”

Den klart yngsta truppen och med tredje minst SHL-erfarenhet på pappret. Trots det ser Pär ”Arla” Arlbrandt och Christian ”Fimpen” Eklund potential i Rögle inför säsongen, framför allt i forwarduppsättningen.

– Den ser rolig ut, säger ”Fimpen” i SHL-poddens Rögleavsnitt.

Nia i grundserien och avancemang till första slutspelsmatchen på 25 år. För Rögle slutade förra säsongen i åttondelsfinal mot HV71. Frågan är om de positiva vindarna från ifjol kommer att hålla i sig och om Rögle lyckas få revansch mot HV redan i den första omgången. Störst hopp har Pär Arlbrandt och Christian Eklund på lagets forwardsuppsättning.

– Den tycker jag ser väldigt rolig ut. En av seriens bästa förstakedjor, solklart för mig, är Bristedt, Brithén och Zaar – jag utgår ifrån att de spelar dem ihop, säger Pär Arlbrandt som avslutningsvis ger Rögles forwards en stark trea i betyg.

– Ja, jag håller med. Jag skulle kunna sträcka mig till att det nästan är en fyra på forwardssidan. Jag tycker den ser rolig ut, men det finns också ”ifs” och ”buts” på om de här unga grabbarna kan steppa upp, säger Christian Eklund.

Bättre, sämre eller lika bra trupp som ifjol?

– Jag tycker bättre, säger ”Fimpen”.

– Ja, lite bättre, säger ”Arla”.


Rögle går till kvartsfinal? Odds 1.75


Lyssna på SHL-podden i iTunes