”Rögle, anställ Jonas Rönnqvist!”

Hem » SHL Podcast » ”Rögle, anställ Jonas Rönnqvist!”

Bild: Bildbyrån

I söndags fick Rögles tränare Anders Eldebrink sparken och de assisterande tränarna Patrik Ross och Roger Hansson tar tillfälligt över laget. Pär Arlbrandt har dock klart för sig vem Rögle borde anställa.
– Jag tror Rögle skulle må bra av Jonas Rönnqvist, de behöver någon som visar med hela handen. Skulle de få honom borde de slänga pengar på honom, säger ”Arla” i senaste avsnittet av SHL-podden.

Rögles säsong har varit tuff, efter 15 spelade matcher har de endast tagit två trepoängare och ligger i nuläget sist i SHL. I söndags kom till slut det aningen väntade beskedet att tränare Anders Eldebrink får sparken med omedelbar verkan.
– Man kom till vägens ende. Man hade provat allt och gjort många förändringar både i och kring laget och detta var sista utvägen. Det kom inte direkt överraskande, det här har diskuterats länge och många har ansett att han har hängt löst väldigt länge. Han har klamrat sig kvar men nu provar man detta. Rätt eller fel? Något var tvunget att hända, säger förre Rögle-kaptenen Andrée Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

– Han kändes lite uppgiven i slutet. Det kändes som att energin hade tagit slut. Han uttryckte sig om några ”alibispelare” som inte var där och han kanske inte heller var där. Det fanns ingen annan utväg efter back-to-back-mötet med Växjö. Första matchen var helt ok och de var rätt bra i spelet men fick inga poäng med sig, och borta blev de totalt utspelade. Där var det som att bägaren rann över. Det räckte där. Det borde blivit 0-9 mot Växjö, fortsätter Brendheden.

De assisterande tränarna Patrik Ross och Roger Hansson tar tillfälligt över laget men klubben tittar sannolikt redan nu på vem som så småningom ska bli ny huvudtränare.
– Jag tycker att man bör ta in en ny tränare, men det är svårt med tanke på vad som finns på marknaden. Är det någon som passar i Rögles tänk? Roger Melin har varit här förr och trivs bra här. Sen vet jag inte om han är rätt man. Ska man tänka långsiktigt eller kortsiktigt? Ska man tänka ungt eller lite mer rutinerat? Hur vill man bygga inför framtiden? Man kanske ska försöka rädda upp säsongen med Roger (Hansson) och Patrik (Ross) och sen inför nästa säsong välja en linje man verkligen tror på inför framtiden. Jag hade gillat en föryngring, gärna en Sam Hallam eller Dan Tangnes-typ. Det hade jag velat se, säger Brendheden.

SHL-poddens andre expert, poängkungen Pär ”Arla” Arlbrandt, har dock klart för sig vem Rögle borde anställa.
– För mig är det solklart vad Rögle behöver. En ”Bulan” eller ”Rönken”-typ (Jonas Rönnqvist eller Tomas Berglund). Det är det de behöver just nu. Jag vill se struktur i Rögle. När jag tittar på truppen ser jag talang och många bra spelare men det ser inte ut som att de vet hur de ska spela. Antingen har de haft dåliga direktiv uppifrån eller så har de varit dåliga på att lyssna. Jag tror de behöver någon som visar med hela handen, så här ska vi spela, så här ska ni åka, så här ska ni ha klubborna. Det tror jag är Rögles melodi. Jag tror inte att Roger Melins tränarstil passar in i Rögle nu. Han passar in i många lag men jag tror Rögle mår bra av Jonas Rönnqvist. Skulle de få han borde de slänga pengarna på honom, tycker jag. En som styr upp dem för jag tycker det finns kvaliteter i laget.

Jonas Rönnqvist var huvudtränare i Luleå 2010-2014 men fick sedan sparken och har inte haft något tränaruppdrag sedan dess.

Vinner Rögle nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes