Rödin om NHL-debuten: ”Var skitnervös”

Hem » SHL Podcast » Rödin om NHL-debuten: ”Var skitnervös”

NHL-drömmen gick i uppfyllelse, men en knäskada ställde till det. I Betssons SHL-podden Möter berättar Brynäs Anton Rödin om sin tid i Vancouver Canucks.
– Även om det bara blev tre matcher så blev det i alla fall det. Och det får man vara stolt över ändå tycker jag, säger Rödin i podden.

Under 2016 lämnade Brynäs lagkapten Anton Rödin klubben för NHL-spel i Vancouver Canucks, och i premiärmatchen ställdes han och laget mot Calgary Flames på bortais.

– Det var ju fantastiskt, men jag var skitnervös. Många års slit om man säger så, och till slut fick jag chansen, berättar Rödin i avsnittet.

Hur var debuten, undrar programledare Mårthen Bergman.
– Äh, den var inte så bra, skrattar Rödin.

– Nej men det var som det kan vara ibland. Väldigt nervöst, känns som man har betong i benen, ett skär känns som hundra. Lite så, det var jobbigt. Jag fick inte jättemycket istid, kanske inte förtjänade det heller, men jag jobbade så hårt jag kunde och försökte göra rätt för mig. Men ja, det kan vara så där med nerver ibland.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Brynäs vinner mot Rögle (2.55)


Efter debuten berättar Rödin att nervositeten släppte. Men därefter blev det bara två matcher till innan en knäskada satte stopp för fortsatt spel i Vancouver Canucks. Trots motgångar, skador och knapp istid ser ändå Anton Rödin tiden i NHL som sin största framgång inom hockeyn.

– Jag ville spela i NHL, och även om det bara blev tre matcher så blev det i alla fall det. Och det får man vara stolt över ändå tycker jag.

Mårthen Bergman: Är NHL-drömmen borta nu?
– Ja, det skulle jag väl nästan säga att den är. Är väl ändå 29, fyller 30 i november. Jag har gjort mina vändor där över och jag har svårt att se att det blir en till, säger Rödin och fortsätter:

– Man ska väl aldrig säga aldrig såklart, dyker det upp någonting är det klart som tusan att jag är intresserad, men jag har liksom inte några höga förväntningar om man säger så.

Lyssna på NHL-snacket med Anton Rödin i slutet av avsnittet ovan.