Efter blixtcomebacken: ”Risk att man blir skadad”

Hem » SHL Podcast » Efter blixtcomebacken: ”Risk att man blir skadad”

Djurgårdsforwarden Dick Axelssons blixtcomeback imponerar på panelen i veckans SHL-podden. Trots det vill de höja ett varningens finger.
– Det är ju en risk att man kan bli skadad snabbt, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

När det var dags för Djurgården att gästa Linköping under helgens SHL-omgång kastades Dick Axelsson oväntat in. Trots att han inte hunnit göra en enda träning med laget gjorde han poäng direkt. Expertpanelen diskuterar comebacken som dels har beskrivits som en succé, men också som ett svaghetstecken för Djurgården.

– Två grejer. Att han inte har tränat någonting – klart att han har tränat, annars kommer han inte in. Och det här med svaghetstecken, vilka ska de spela med? Hälften är ju avstängda eller skadade. De hade liksom två eller tre juniorer med, så det var inte så mycket att välja på, säger Christian Eklund.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Pär Arlbrandt är inne på samma spår.

– Det är ju ett jävligt skönt läge också. De ligger under med en puck, Linköping var lite rädda och började backa hem. Det blir en matchsituation som passar honom perfekt när han är en av få som vågar hålla i pucken.

Även programledare Mårthen Bergman är imponerad av comebacken.

– Han är alltså 32 bast, har inte lirat en match i SHL på sex månader och går in direkt och är en av Djurgårdens bästa spelare, säger han.

Samtidigt som Dick Axelssons snabba comeback imponerar på expertpanelen är de inte helt säkra på att det alltid är en bra idé att komma in i matchtempo utan ordentlig träning.

– I första matchen kan man gå lite på adrenalin och så där. Jag tror det är först tredje, fjärde, femte, sjätte då det stora testet kommer. Att orka, och inte bli skadad framför allt, säger Arlbrandt.

– De kanske hade planer på att spela honom om två, tre veckor. Få komma in i tempot på träningar först. Men nu med alla skadorna och avstängningarna blir de tvungna att plocka in honom relativt otränad, säger Eklund och fortsätter:

– Det är en sak att kanske matcha sig i form, men det är ju en risk att man kan bli skadad snabbt.