ÖHK-experten: ”Riktigt stark värvning”

Hem » SHL Podcast » ÖHK-experten: ”Riktigt stark värvning”

Stjärnmålvakten Jhonas Enroth kom in och lyfte Örebro under förra säsongen. Nu är han ersatt av tjecken Dominik Furch, senast i KHL-laget Severstal Cherepovets.
– Ska man prata om någon stjärna i laget är det nog han, säger Lasse Wirström, journalist på NA, i SHL-poddens lagavsnitt.

Örebro stod för en imponerande spurt under senvintern och våren och klättrade från kvalhot till åttondelsfinal. Mycket av det berodde på att Jhonas Enroth kom in mellan stolparna mot slutet av säsongen. Enroth är tillbaka i Dinamo Minsk och har ersatts av en annan KHL-keeper. Tjecken Dominik Furch. Och NA-journalisten Lasse Wirström menar i SHL-podden att Furch imponerat stort under försäsongen.

– Det tror jag faktiskt är en riktigt stark värvning. Han har väldigt bra siffror från KHL med sig hit och det man har sett av honom hittills är en absolut gjuten förstemålvakt med stort lugn, säger Wirström och fortsätter.

– Om man ska prata om någon stjärna i det här laget så är det nog han.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Örebro till kvartsfinal? Odds 3.45


Är han bättre, sämre eller lika bra som Jhonas Enroth?

– Det är ju jättesvårbedömt, det är tidigt att säga det. Men enligt de kännare i Ryssland som har sett båda så är han ju inte sämre, menar Wirström.

Men Furch har inte spelat i SHL tidigare och det gör panelen med Pär Arlbrandt och Christian ”Fimpen” Eklund en aning försiktiga i betygsättningen på lagets målvaktssida, som också består av norrmannen Jonas Arntzen, ny från Leksand.

– Furch ser ju bra ut på pappret, nu ska han bevisa det också. Åter igen, svenska ligan, jag kan inte ge högre förrän jag ser det med egna ögon, säger Pär Arlbrandt som sätter betyget 3 av 5.