Rådet: Värva gnuggare hellre än stjärnor

Hem » SHL Podcast » Rådet: Värva gnuggare hellre än stjärnor

Skellefteå förstärker laget inför slutspurten – men inte med några stjärnor konstaterar panelen i veckans SHL-podden.
– Bara för att man lägger grädde på moset måste det ju inte bli bättre, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Skellefteå har under säsongen haft stort manfall bland sina forwards, men nu har klubben fått in tre nya namn. Finländske Toni Kallela, Västerviks Darren Norwick och Anton Holm från TPS Åbo ska samtliga hjälpa till att förstärka truppen inför ett eventuellt slutspel. ”Plus i protokollet” konstaterar programledare Mårthen Bergman om värvningarna och poddkollegan Pär Arlbrandt är inne på samma spår.

– Absolut. Anton Holm är jag väldigt spänd på att se faktiskt. Han hade ju några säsonger där i allsvenskan när han öste in mål. Sen gick han till Finland och nu kommer han tillbaka och gör sin SHL-debut. Två ass på fyra matcher och har ju spelat med sin gamla radarpartner Frödén där i AIK. Jag tror han kan bli väldigt bra faktiskt, säger Arlbrandt.

Christian Eklund erkänner att han nästan glömt bort laget under säsongen och att det för honom inte är gamla vanliga Skellefteå som ligger och skvalpar i tabellen. Arlbrandt håller med och konstaterar att det är en ny generation som håller på att ta över.

– Det som är utmärkande är att det inte är några stjärnor som har tagits in, det är ju spelare som har gjort det bra i Finland eller hockeyallsvenskan. Det är ett väldigt breddande av truppen inför ett eventuellt slutspel, säger Bergman.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Arlbrand håller med. Enligt honom är det dessutom bara en fördel att det inte är några stora stjärnvärvningar.

– De som kommer in då är ju oftast väldigt glada över att få spela i SHL och köper sin roll med hull och hår. I stället för att ta in en stjärna som kanske kräver en första- andrakedja, mycket powerplay och inte brinner hundra, hundra för det. Det märks så väl i ett lag som kämpar, speciellt i ett slutspel. Jag är ju mer för den, ska du ta in några så är det ju såna riktiga gnuggare, säger han.

Eklund är enig och tar upp Örebro som ett exempel.

– De tog ju in Kovacs där, som man ändå får se som en stjärna. Nu säger jag inte alls att det är hans fel, säger Eklund och fortsätter:

– Men det är ju en spetsvärvning som man tänkte ”oj det här, nu kommer de vara grymma i slutspelet”. Men bara för att man lägger grädde på moset måste det ju inte bli bättre.

Lyssna på hela snacket om Skellefteå 25 minuter in i poddavsnittet ovan.