Profilerna kritiska: ”Då kan jag lika gärna gå på MMA”

Hem » SHL Podcast » Profilerna kritiska: ”Då kan jag lika gärna gå på MMA”

Var tog nolltoleransen mot hakningar och slashingar vägen? Det undrar SHL-podden i veckans avsnitt och Pär Arlbrandt och Christian ”Fimpen” Eklund är kritiska mot toleransnivån i svensk hockey.

– Det är riktig tillbakagång till häng-och-kläng-hockeyn, menar ”Arla”.

Djurgårdens lagkapten Marcus Högström gick i en intervju med Sportbladet ut med skarp kritik mot domarnivån kring hakningar och slashingar. Han menade att ”vi är tillbaka som det såg ut förr i tiden”. Högström sågade också den nya icingregeln. I Betssons podcast SHL-podden tas Högströms citat upp och experten Pär Arlbrandt, numera assisterande J20-tränare i Linköping, stämmer in i kritiken.

– Jag håller med fullständigt. Nu ska jag säga vad jag tycker. Jag har stått i båset i 15 matcher nu. För det första det här med icingregeln, det är ju helt sjukt. Icing finns inte, det kan vi ta bort. Stryk det. Det är precis som Högström säger, det ökar ju bara skaderisken när de slår bort och det kommer folk i ryggen, menar ”Arla” och fortsätter.

– Hakningar finns inte heller, slashing finns inte heller. Jag håller med honom till 100 procent, det är riktig tillbakagång till häng-och-kläng-hockeyn.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Christian ”Fimpen” Eklund kliver in och menar lite skämtsamt att domarna kanske bara letar efter den nya utvisningen ”late hit”.

– Jag vet inte vad de letar, men bra är det inte i alla fall. Nu är det alldeles för mycket att man gynnas av att få hålla fast och haka, säger Arlbrandt.

Joakim ”Stats-Jocke” Österberg konstaterar i podden att antalet tvåminutare på de mest utvisade lagen har sjunkit successivt de senaste säsongerna och Fimpen menar att det framför allt är slashingen som återvänt.

– Att de slår, det verkar vara helt fritt att bara fäktas. Hakningar tycker jag de är ganska duktiga på att se, i varje fall om spelaren förstärker lite. Men försöker du bara kriga dig rakt framåt och någon hakar då skiter de fullständigt i det. Du måste nästan förstärka för att få utvisning med dig, vilket är tråkigt. Men just slashingar, det tycker jag är vedhugga liksom, säger Fimpen.

Han menar också att det är lirarna och det attraktiva spelet som får stryka på foten för att förseelser som egentligen borde bestraffas med utvisning inte stävjas.

– Det är trist, även om inte jag var en lirare, när lirarna försvinner. Det är de man betalar för att se. Säga vad man vill om Ryan Lasch men man vill ju att han ska få lite tid, att det händer häftiga grejer. Inte att det ska stå två tvåmetersbackar och trycka honom i ett hörn i 3×20 minuter. Då kan jag lika gärna gå på MMA, säger Fimpen.