Poängkungen petad: ”Tycker det är konstigt”

Hem » SHL Podcast » Poängkungen petad: ”Tycker det är konstigt”

Poängkung i Hockeyallsvenskan men petad i senaste SHL-matchen. Malmövärvningen Nicolai Meyer förbryllar i veckans SHL-podden.
– 
Jag fattar inte riktigt. Jag tycker det är konstigt ändå. Är det en sportchefsvärvning som tränaren inte är riktigt överens om, undrar Pär Arlbrandt i podden.

Dansken Nicolai Meyer stod för mäkta imponerande 62 poäng, 29+33, i Södertälje förra säsongen. Han värvades till Malmö Redhawks och efter bara en poäng på fyra matcher och 8.08 i snittistid fick han sitta på läktaren i helgens match mot Örebro (seger 4-1).

Programledaren Mårthen Bergman konstaterar att det är lite av ett parallellfall till SHL-poddens expert Pär Arlbrandt som efter 72 poäng i Rögle 06/07 gick till dåvarande SHL-laget Södertälje och hamnade i frysboxen.

– Ja, verkligen. Det är exakt likadant, instämmer Arlbrandt och menar att Meyer med 62 poäng i Allsvenskan borde kunna ösa in poäng i SHL också.

– Han har ju garanterat kvaliteter till att göra runt 40 poäng i SHL alltså, det är jag helt övertygad om. Om han skulle få ut allt.

Arlbrandt har svårt att förstå hur Meyer kan sitta på läktaren redan efter några omgångar.

– Jag fattar inte riktigt. Jag tycker det är konstigt ändå. Är det en sportchefsvärvning som tränaren inte är riktigt överens om?

Lyssna på hela podden nedan!


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här