Pettersson om NHL-drömmen: ”Jättebesviken”

Hem » SHL Podcast » Pettersson om NHL-drömmen: ”Jättebesviken”

För Lakersforwarden Emil Pettersson blev NHL-drömmen aldrig verklighet. I Betssons SHL-podden möter berättar han öppet om tiden i Nordamerika.
– Är man bra nog får man en chans, och det var jag inte, säger han i avsnittet.

Efter framgångar med Växjö under säsongen 2016/2017 skrev forwarden Emil Pettersson på ett kontrakt med Nashville Predators med drömmen om att få spela i NHL. I SHL-podden möter berättar han om besvikelsen över att det till slut bara blev AHL-spel i farmarlaget Milwaukee Admirals.

– Alla som har skrivit ett NHL-kontrakt gör väl det med förhoppningen och drömmen om att få spela NHL. Samma sak var det för mig. Jag kom från en väldigt bra tid här i Växjö med ett jäkla bra självförtroende och tro på mig själv. Jag ville ta en plats i NHL och hade tron att jag skulle göra det. Och att jag inte gjorde det… jag är såklart jättebesviken, säger Pettersson och fortsätter:

– Men jag kan även se nyktert på det och inte låta det vara hela världen heller.

Varför gick det inte? Du gjorde ju ändå bra med poäng i AHL, konstaterar programledare Mårthen Bergman.
– Det är säkert många olika saker som spelar in där, både personligen vad man hade kunnat göra annorlunda och vilket lag och vilken tidpunkt man är i. Det är väl inget att sticka under stolen med att Nashville har och hade ett väldigt bra lag, så det var inte det lättaste laget att slå sig in i. Men fortfarande, är man bra nog får man en chans, och det var jag inte.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Att stanna kvar och fortsätta kämpa för en NHL-plats tror Pettersson inte heller hade hjälpt. Andra året hade han dessutom möjlighet att vända hem och avsluta säsongen i SHL, men eftersom han redan hade bestämt sig för att göra två hela säsonger fortsatte han i AHL. I slutet av säsongen fick han dessutom en nystart när han trejdades till Arizona.

– Så stanna och kriga tycker jag ändå att jag gjorde i två år. För egen del var jag ganska missnöjd redan efter första året med hur mycket istid jag fick och så där. Jag kunde vara riktigt frustrerad mellan gångerna, jag tyckte att jag var värd att spela mer. Det hade väl kanske varit ganska lätt där och då att skita i det och dra hem, men jag hade bestämt mig redan innan för att kriga på i två år även om det bara blir AHL-spel.

Mårthen Bergman: Vi säger att det blir en vända till, vad skulle du göra annorlunda?
– Jag vet faktiskt inte, jättesvårt att svara på. Det handlar helt enkelt om vilket lag man är i, vilken organisation, vart finns det en plats öppen? Man är ju en bricka i spelet och är du inte den största brickan måste du anpassa dig. I det läget jag är i nu i min kärriär, jag är 26 år gammal, jag måste anpassa mig för att kunna passa in någonstans och slå mig in i NHL. För min del kan det kanske vara att gå från center- till ytterforward, för att ta ett exempel. Det är någonting man får ta i framtiden och tänka på då om det blir aktuellt.

Lyssna på hela snacket om NHL och AHL i början av poddavsnittet ovan.