Persson om kända klippet: ”Vi låter som grobianer”

Hem » SHL Podcast » Persson om kända klippet: ”Vi låter som grobianer”

Bild: Bildbyrån/Youtube

I ett känt klipp från förra säsongens slutspel klagar Christoffer Persson på domaren Patrik Sjöberg efter att Luleås Peter Cehlarik sprutat snö på Frölundas målvakt och uttrycker den numera klassiska frasen ”Då måste jag väl få slå honom i så fall”. Han tycker inte han representerar hockeyspelare så väl i klippet.
– Personligen så tycker jag inte det är bra för hockeyspelare överlag att det klippet kom ut eftersom vi låter som några grobianer, eller riktiga stenhuggare, säger Persson, numera i HV71, i senaste avsnittet av SHL-podden möter.

På vägen till SM-guldet förra säsongen slog Frölunda ut Luleå i semifinalen med 4-2 i matcher. En av de mest uppmärksammade snackisarna under matchserien blev Christoffer Perssons konversation med domaren Patrik Sjöberg, där han är besviken över att han inte får slå till Luleås Peter Cehlarik. Se klippet nedan.

I det senaste avsnittet av ”SHL-podden möter” snackar Mårthen Bergman med Persson, som inför den här säsongen lämnade Frölunda för HV71, om det numera klassiska klippet. Persson ger en något överraskande eftertanke.
– Rent spontant när det hände uppfattade jag inte att domaren hade kamera på huvudet, även om de haft det några matcher innan. Det kom lite som en överraskning efter matchen. När man väl är inne i stridens hetta så kan det låta lite dumt. Personligen så tycker jag inte det är bra för hockeyspelare överlag att det klippet kom ut eftersom vi låter som några grobianer, eller riktiga stenhuggare. Men jag måste få bjuda på det helt enkelt. Det är kul att folk tycker det är roligt.

Har du fått höra det?
– Ja, det har hänt några gånger.

Är det mycket skitsnack på isen?
– Jag tycker inte det är så mycket skit. Det som sägs mest är ”vad dålig du är”, ”du är så jävla dålig”. Det är väl egentligen det värsta. Sen är det klart att folk svär åt sig själva, att man måste upp och sådär. Annars tycker jag det håller en rätt bra nivå. Jag tycker inte det är så mycket pajkastning. Det är vissa killar som gillar att prata, dels för att själva komma in i matchen och man kanske skapar en head-to-head mot en viss spelare för att komma igång med lite tjuvnyp och snack, men annars tror jag det är rätt snälla grejer.

Hur är du i trashtalket?
– Jag försöker att inte säga så mycket. Jag tycker inte jag pratar så mycket alls. Det kanske blir lite motsägelsefullt om man ser det klippet. Men man kör situationen, sen kanske man delar ut någon crosschecking och det blir lite tjafs. Sen är det bra, det är inte så mycket mer.

Du är ingen som åker runt och vill få folk ur balans?
– Nej, då är det häftigare att bara stirra på varandra och inte säga någonting när han börjar tjafsa. Bara småle och åka därifrån. Det biter lite bättre än att man ska hålla på och tjabba till någon får sista ordet.

Vem har snackat mest med dig på isen?
– Bra fråga. Jag känner (Marcus) Weinstock i Örebro och han gillar att prata mycket. Nu verkar han vara rätt lugn mot mig jämfört med vad andra säger att han snackar, men det är en kille som gillar att prata både på och utanför isen. Ibland kan han vara surig och säga lite roliga grejer men annars är han mest skön.