Persson om HV71:s guldchanser: ”Finns mycket mer att ta av”

Hem » SHL Podcast » Persson om HV71:s guldchanser: ”Finns mycket mer att ta av”

Bild: Bildbyrån

Christoffer Persson vann SM-guld med Frölunda i våras och vet vad som krävs för att nå hela vägen. I somras skrev han på för HV71 och han tror att hans nya lag kan bli farliga när väl SM-slutspelet sätter igång.
– Jag tror vi har en uppsida som inget annat lag har. Det finns mycket mer att ta av, säger han i SHL-podden möter.

Christoffer Persson anses som en av SHL:s bästa defensiva backar och var en starkt bidragande faktor till att Frölunda vann SM-guldet i våras. Efter fem säsonger valde dock klubben att släppa iväg Persson, vars nästa adress stod skrivet i stjärnorna.
– Det var dags att hitta på något annat på min resa och då föll det sig rätt naturligt på HV71. Tjejen kommer ifrån en liten stad nära här som heter Eksjö och HV71 är hennes pappas, alltså min svärfars, klubb i hjärtat. Så det var rätt naturligt att jag ville vara här, berättar han i senaste avsnittet av SHL-podden möter.

Väl i HV71 hittade Persson snabbt sin roll och började direkt spela samma framgångsrika hockey som i Frölunda.
– Otroligt proffsig klubb, väldigt familjär, bra anor. Jag hade väldigt lätt att komma in i laget, de bytte inte ut så många spelare inför i år så det var bara för mig att rätta in mig i ledet och hitta min roll. Sen var det fullt ös.

31-årige Persson, som i nuläget leder den totala plus och minus-ligan i SHL, tycker inte på något sätt att HV71 är en nivå under Frölunda. Han tror dessutom att HV71 har fler ess i rockärmen när det väl ska börjas spelas allt viktigare matcher under våren.
– Nej, det är ingen skillnad här jämfört med i Frölunda. De (Frölunda) kör på sin spelidé för fjärde året i rad och har varje år fått behålla sin stomme. Det är en likadan resa som vi i HV började redan i våras, med nya tränare som ska sätta sin spelidé. Förhoppningsvis bär det frukt nu till våren men det är egentligen ingen skillnad. Det är två otroligt proffsiga lag som har alla möjligheter att vinna SM-guld. Jag håller självklart HV71 högre när våren väl kommer. Jag tror vi har en uppsida som inget annat lag har.

– Vårt powerplay har gått lite tungt, ändå ligger vi där vi ligger. Vårt boxplay har gått lite tungt, ändå ligger vi där vi ligger. Vi har haft skador på några väldigt viktiga spelare, som Laine till exempel. Vi får se hur det går med honom. Även Dylan Reese, en toppback i den här serien. Så det finns mycket mer att ta av.

Vinner HV71 nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes